View Single Post
Vechi 04.09.2009, 01:13:43
hmiron hmiron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Scrabble, vezi tu, cand te rogi o vreme indelungata lui Dumnezeu, si vine o zi cand trebuie sa traiesti cu un om care se roaga altfel, nu-ti poti spune ca pana atunci ai gresit modul in care te rugai. Si nici nu-i usor ai spune celui de langa tine sa se roage altfel. De aceea aceasta problema e foarte dificila. Exemplul e banal, dar poate exprima putin din situatia prezenta: mie nu-mi place sa mananc anumite mancaruri, daca le mananc vomit sigur. Dar poate celui de langa mine ii place sa le manance. Intr-o astfel de situatie, eu nu-i voi interzice acestuia sa nu mai manance, doar pentru ca mie imi fac rau. Eu zic sa se roage amandoi asa cum au fost invatati si poate in timp, se va petrece minunea de pe muntele Carmel, cand Ilie il descopera pe adevaratul Dumnezeu. Important e sa se iubeasca, caci in iubire graieste Dumnezeu.

Varianta 1 si 4 cade, pentru ca ei isi doresc sa se casatoreasca sub ambele forme.
Da, alternativele mele par simpliste, insa in ultima instanta ele acopera toate situatiile posibile. Alternativele 1 si 4 sunt valide, daca niciunul din cei doi nu doreste sa renunte la propria religie.