Subiect: Holocaustul
View Single Post
Vechi 04.09.2009, 14:24:49
Evreulcelales's Avatar
Evreulcelales Evreulcelales is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.07.2009
Locație: Israel-Ierusalim
Religia: Alta confesiune
Implicit Daca subiectul nu era asa de trist

pentru evrei si chiar pentru poporul roman as fi murit de ras.Citesc din cand in cand niste gogoase de ma intreb ca cine le scrie este in toata firea sau este cam cherchelit.
Vsovi a scris ca deportarea evreilor in Transnistria nu a fost facuta de Antonescu ci de legionari care nu erau de fapt adevarati legionari.
Am locuit in acele timpuri pe strada Mamulari nr 19 in Bucuresti. Centrul de adunare a evreilor care au fost deportati mai tarziu la Transnistria a fost in curtea liceului evreiesc Cultura care era pe strada Sfantul Ion Nou ,care azi nu mai exista. Mai tin minte ,ca copil ca cine au pazit evreii acolo au fost jandarmi.Parintii mei i-mi dadeau bani si sticle cu apa sau ceai. Banii ii dadeau la jandarmi ca sa-mi permita sa dau sarmanilor apa ca nu aveau nimica acolo.
Evreii care au fost deportati au fost comunisti dupa cum autoritatile au publicat dar adevarul este ca majoritatea au avut o casa prea frumoasa si un vecin lacom, o pravalie sau afacere mai reusita decat cea a concurentului crestin si nu putine socoteli s`au inchis cand crestinul care datora bani la un evreu, uneori sume infime,a avut grija sa anunte autoritatilor de evreul cel comunist.
Domnule Vsovi,stiu ca nu te-am convins dar crede-ma ca nu pentru tine am scris replica asta ca tu sti toate si ce nu sti, totus le sti.

Last edited by Evreulcelales; 04.09.2009 at 14:29:33.
Reply With Quote