Citat:
În prealabil postat de costel
Zaharia, stau si ma intreb ce s-ar intampla daca ai cunoaste ca tu ai fost conceput in zi de post? Cum te-ai privi tu stiind ca esti un om blestemat de Dumnezeu toata viata, pentru ceva ce nu-ti apartine? Nu cred ca ai mai face declaratii de acest gen, cu atata lejeritate. Sper sa nu te superi. Iar sfaturile date unora nu sunt valabile pentru toti. Nu toti suntem la acelasi nivel duhovnicesc. De aceea nu-i intamplator ca parintii in Pateric ofereau pentru eliberarea de o patima sfaturi diferite: unui ucenic ii spunea ceva, altuia chiar contrariul si amandoi daca implineau cuvantul acestuia se puteau elibera de patima respectiva.
Sofia, nu uita - Biserica are raspunsuri pentru toate problemele noastre.
|
Costele, mai Costele...ce spui dumneata ? pai nu:
Stim de la Hristos ca un om oricum patimeste din 3 cauze:
_ pt, pacatele parintilor(si strabunilor lui pina la a 7-9 generatie ,conform VT) sai;
_ pt. pacatele sale;
_ pt ca sa se vadeasca puterea lui D.zeu
Pai ai uitat asta ? Ia sa fi fratia ta cu dragoste multa si sa incerci si sa recitesti si sa iti aduci aminte !
Este f. adevarat ca nu toti suntem la acelasi nivel duhovnicesc ... dar nu numai din punctele tale de vedere !
Pai daca fratiile voastre spuneti ca zilele liturgice(in care se liturgiseste) si cele de post nu contraindica conceperea copiilor (dupa care smerenie sau piosenie ? dupa care evlavie hristica ? dupa care infricosare duhovniceasca ?) atunci sa recomandati voi o noua nevointa de post binecuvintata cu impreunare trupeasca... Pai nu ai auzit dumneata ca postul de bucate se uneste cu postul de pacate ? Daca nu postim si de pacate nu am tinut decit un regim alimentar ! Aaaaa.... ,dumneata nu sti cind impreunarea trupeasca este sau nu pacat !Mai fratilor, voi va dati seama ce spuneti ?
Parintii mei au avut una din marile griji ca sa nu ma conceapa in zi nebinecuvintata .
Daca totusi sunteti tari in parerile voastre si credeti cu tarie ceea ce spuneti ... si nici atunci sa nu indrazniti asa ceva caci minia lui D.zeu este tare greu de dus .Sa va fereasca D.zeu de o asemenea situatie. Aveti multa mindrie; nu uitati ca celor mindri D.zeu le sta impotriva iar pe cei smeriti mult ii sprijina ,spune proor. David. Si daca asa spune proor. David sa stiti ca asa si este ! Sa nu va indoiti o clipa ! Mindria ,da , se vede dar smerenia de ce o pititi ? Ca sa glumiti cu noi ? Nu este frumos!
Eu de fiecare data afirm ca-mi spun parerea ,nu oblig pe nimeni la nimic-nici nu as avea cum-si fac asemenea referire la nevoitori mai aspri ,cind este cazul !Ia reciteste fratia ta inca o data cum am formulat mai sus !... pai se poate ? nu scrie negru pe alb ?
Restul, mai mult de atit sa faceti fratiile voastre cum o-ti crede de cuviinta si pe mine ma iertati !