Citat:
Īn prealabil postat de maria63
Spuneai mai sus:
...."Iubirea... E ceva de care m-am bucurat toata viata si ma voi bucura in continuare.".....
Adica te-ai bucurat ca esti iubit ca ai primit iubire? Cei din jurul tau pot spune la fel referindu-se la tine ?
Spui:
..."Iar mintuirea mi se pare a fi cel mai egoist scop al unei fiinte umane..."
Deci tu nu aspiri la mantuire , nu esti egoist 
Te gandesti deci la ceilalti mai mult dcat la tine??!!!
Ii iubesti deci pe dusmanii tai ,pe cei care te-au nedreptait, te-au renegat , au refuzat sa te ajute desi tu ai fost intotdeauna sprijinul lor ,haina lor de vreme rea,pe ce ce te-au uitat,te-au ranit sufleteste , te-au mintit, te-au inselat , te-au dezonorat ,te-au tradat , te-au vandut ?
Si cu toate astea ii iubesti pana la lacrimi , te-ai sacrifica pentru ei pentru ca stii ca numai tu ii poti ajuta si faci asta neconditionat!!!! 
Asa sa fie? Sau n-am inteles eu ce inseamna iubire?
|
Eu nu am pretentia ca iubesc mai mult decit sotia si copiii. Sint singurii pentru care m-as sacrifica in mod constient.
Eu nu te iubesc pe tine, nu sint ipocrit. Asta nu inseamna ca te urasc sau ca nu tin la tine.
Nu mi-as iubi dusmanii (nu am dusmani), asta nu inseamna ca i-as ura, pentru ca i-as intelege.
Nu-ti urasti dusmanii daca intelegi ca ei gindesc asemenea cu tine, dar nu identic.
Nu poti sa iti iubesti dusmanii.
Probabil pentru tine definitia iubirii e ceva mai larga.
Nu imi iubesc colegii de serviciu, insa cred ca ii ajut cel mai mult (podul imi e plin de multumiri). Am compasiune pentru ei, lucrez mult in sprijinul lor, dar, de exemplu, nu as sta simbata si duminica sa le fac treaba.
Cred ca singurii de la care am primit mai multa iubire decit am dat sint parintii si sotia.
In legatura cu egoismul, nu, nu ma gindesc mai mult la altii decit la mine, insa daca ma gindesc la cineva nu o fac pentru mintuire, o fac pentru ca ma simt mai bine.