View Single Post
Vechi 04.09.2009, 21:48:25
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
@Zaharia_2009
1. Userul nu l-am pus ca sa ma laud cu intelepciunea. Este ceva mai de suflet si legat si de Sf. Sofia cu cele trei fiice ale ei.
2. Am spus de cand am venit pe acest forum ca eu stiu putine in ale bisericii.
Am doar un preot f.ocupat si pe care deci nu-l pot intreba.
Caut prin carti, caut pe net. Intreb si aici. Am crezut ca aici intra si teologi (preoti, profesori, studenti la teologie, chiar calugari) care raspund, dar din pacate f. rar intra doar Geo Nektarios (viitor preot am inteles).
Este pacat. In rest fiecare vine cu ceea ce stie si ceea ce a inteles el/ea.
Oi mai vedea ce mai gasesc in librari din ceea ce mi-a fost recomandat aici.
Din pacate, am mai spus, eu nu inteleg prea mult din materialele si cartile religioase. Este multa vorbarie filozofica. Rar cate una care sa vorbeasca clar si concret la subiect.
3. Te contrazic, biserica nu are raspuns la multe. Sau putina lume stie si nu am aflat noi. Si aici in forum inca umblam in ceata. De aceea si confuziile si contradictiile.
Ca dovada aceasta discutie cu zilele de post. Unul spune intr-un fel, altul in alt fel. Ti se pare corect ca unul tine post dupa vecernii, si altul dupa ziua calendaristica? Mie nu. Daca este regula, sa fie una singura.
4. Nimeni nu poate sa ne dea lectii despre cum sa inteleg si sa traim credinta. Da, despre continutul credintei, ni se spune. In rest credinta este un lucru de suflet, de traire a fiecaruia. Fiecare o poate percepe si tari in altfel.
Fiecare are lupta si neputinta lui, limitele lui in credinta. Unul se duce si in pustie, altul poate mai putin.
nu trebuie sa judecam pe nimeni dupa putinta lui si mi se pare ca scrie asta undeva clar, in scripturi.
5. Eu nu pot sa pricep si de aici toata discutia si framantarea, anumite lucruri. Nu pot si gata, mi se pare absurd. Unul din ele este legat de post, mai ales de cel trupesc. De ce sa fie pacat, cand casatoria este o taina si o primim in b iserica, de la Dumnezeu?
Voi care spuneti ca nu avem voie sa fim cu sotul/sotia in anumite zile, de faqpt asta sustineti: ca este pacat, murdar si mai cum vreti sa-i spuneti. Altfel n-ar fi interzis si supus postului.
Incerc sa inteleg de ce altfel sa nu fie voie nici macar duminica seara, dupa Sf. Liturghie, sau sambata. Astea doua zile de fapt nici nu sunt de post.
De ce suntem pacatosi si ne-curati noi cei casatoriti? La fel si femeile.
Tu poti sa-mi spui?
De ce ne urati?
De ce ne batjocoriti si pe noi si pe copiii nostri si ne minimizati credinta pentru asta?
Te intreb si pe tine Zaharia. De ce? Tu esti casatorit? te simti murdar, sau pacatos cand traiesti cu sotia ta?
Exact in felul asta ma faceti sa ma simt si voi si par. Cleopa. Sunt alti teologi, chiar calugari care nu gandesc chiar asa. Nu judeca si nu arata cu degetul.
6. Spunand ceea ce ai spus despre copiii conceputi in post lovesti in multa lume (eu inlcusiv) care este conceputa in perioada de post, generatii intregi. Este necrestineste acest lucru.
Daca tu vrei, iti cer scuze ca sunt dura. Nu-ti cer sa-ti cer scuze fata de mine, desi ma doare judecata ta.
Si sa mai stii ca Dumnezeu da copiii atunci cand vrea EL si considera, indiferent ca este post sau nu. Si daca nu vrea, nu-i da niciodata. Se face oricum numai dupa voia SA, orice am face noi.
Eu am incheiat subiectul. Am aflat partial raspunsul la intrebarea mea.

Inca o data: sunt dura, suparata, nelamurita, ratacita in credinta, dar ne-credincioasa nu. Imi cer scuze celor care ma pot intelege.
Singura problemă a ta la ora actuală, este că-ți plac cei ce gândesc si vorbesc ca tine , în rest toți îți sunt de neânțeles și de neacceptat, dar din păcate dragă Sofia, cei ce gândesc și vorbesc ca tine sunt extrem de puțini și majoritatea în rătăcire ca tine. Știu că adevărul doare , dar ți-am mai spus, de lingușeli nu ai nevoie și nu - ți sunt de folos. Citește odată OMULE ce ți se spune și nu te rătăci Non-Stop în întrebări ! De ce , de ce , de ce, de ce , de ce, de ce . . . . . . . . . . . .DE CE ? Nu depășești faza asta ! De ce ? Refuzi Invățăturile Sf. Părinți . Citești aiurea din cele lăsate de ei . Citești pe sărite și doar ce-ți convine. Nemulțumirea sălășuiește în sufletul și mintea ta prin neștiința și ignoranța de care dai dovadă. Refuzi sursele adevărate , aștepți doar confirmări la rătăcirile tale. Nu vei ajunge nicăieri astfel , nici în credință și nici în viața de zi cu zi .