Citat:
Cum prin Educatie Civica nu faci pe copilu` prost crescut sa arunce cosu` la gunoi,
|
Ba cred ca ar merge. Daca s-ar incerca. A functionat in Europa de Vest. Incearca sa conduci acolo. Stii cati oameni am vazut aruncand gunoi din masini? Nici unul. Si nu, nu e educatie religioasa. Ci civica. A, si amenzi :D
Citat:
de asemenea prin Ed. Sexuala nu faci o fata cuminte. Aceste notiuni parintii trebuie sa le invete.
|
Nu e vorba de a face o fata cuminte (apropo, defineste "cuminte"), cat a o invata sa faca ceea ce face in mod safe pentru ea si cei din jur.
Ce preferi, sa nu avem soferi deloc sau sa avem soferi responsabili si educati?
Citat:
Mie mi se rupe inima, cand stiu ca o sa am copii pentru a caror libertate au murit stramosii nostri.
|
Mai exact, care stramosi au murit pentru libertatea copiilor tai? E o intrebare serioasa, astept exemple.
Citat:
Un om rupt de traditie este un om rupt din radacini.
|
Nu avem neaparat o traditie cu care sa ne mandrim. Pe plan european, cel putin.
De asemenea, un om e ce e. Un om nu e suma stramosilor lui, si nu e reprezentat de traditie. Nu exista pacat colectiv, in acelasi fel in care nu exista bagaj de traditie cu care te nasti. Poti sa fii orice vrei, si nu ar trebui sa fii nimic altceva decat ce vrei sa fii.
Citat:
Atata o sa stiu ca face statul: il pregateste sa devina un numar, o masina de facut bani si-l transforma intr-un animal rational.
|
A fi rational nu inseamna neaparat ceva rau, in afara cazului in care esti vreo institutie care vrea sa controleze masele prin intermediul religiei.
Omul rational nu exclude religia, atata doar ca ideea de religie sau spiritualitate poate fi un pic diferita de ideea dumnezeului biblic. Atata tot.