fara ura
Probabil perceperea urii si a iubirii tine de anturajul credinciosi/necredinciosi al fiecaruia. Eu cunosc destule persoane din biserica ce ajuta pe oamenii aflati in nevoie - saraci si bolnavi- care de multe ori nu sunt ortodocsi.
Intrebarea trebuie pusa si invers. Daca ai sesizat ura la crestini, ce spui de intoleranta fata de crestini? Mie mi se pare o afirmatie care rastoarna evidenta.
Pentru cine practica crestinismul, nu poate sa refuze dragostea pentru aproapele, ar nega un fundament al credintei sale.
Nu poti numi ura orice lucru marunt, de neacceptare a unor frundamente straine sau cazurile cand crestinii (ma refer in special la noi, ortodocsii) si-au aparat pana la sange credinta.
Orice om este zidirea lui Dumnezeu, atunci cand are nevoie de ajutor, trebuie sa i-l oferim neconditionat, nu sa ne intereseze cum si la ce se roaga.
In ce ma priveste, am facut piese de teatru despre vietile sfintilor romani cu copii, la care au dorit sa participe si copii din alte culte (catolici, neoprotestanti). Nici parintii lor nu s-au opus. Surpriza a fost ca la un spectacol mi s-a spus ca unii ortodocsi au plecat imediat dupa ce copilul a terminat rolul (poate ca aveau treburi), iar cei neoprotestanti au ramas pana la sfarsit. Unde este ura?
Ura e acolo unde nu este Dumnezeu!
Doamne ajuta!
|