Citat:
Īn prealabil postat de teatru-copii
Daca nu ar exista meritele istorice, traditia icoanei s-ar fi pierdut, mai ales in perioadele iconoclaste, de prigonire a lor. Deci nu ar exista, iar scoala romaneasca nu poate fi rupta din contextul istoriei si traditiei poporului roman. In ce ma priveste ma deranjeaza mai tare faptul ca unii dintre profesorii copilului meu sunt atei (slava Domnului ca din cate stiu nu sunt multi) si imi dau seama cat rau poate sa-i faca o asemenea educatie - asa cum ne-a facut si noua, generatia matura de azi.
Dar, daca te-ai apleca putin asupra icoanelor, asa chiar si ca un ateu, ai descoperi o lume nespus de frumoasa. Se vede ca nu ai facut acest lucru niciodata si orice argument se izbeste de tine ca de zid, cum ar spune Tutea.
Trebuie sa accepti faptul ca deocamdata ateii sunt mai putini si trebuie sa respecte majoritatea si nu invers.
Pe vremea dacilor nu existau icoane, si la scoala merg copii de romani nu de daci si cuceritorii lor romani.
Doamne ajuta!
|
Eu nu zic ca biserica nu are un rol important in educarea romanilor.
Dar nu de aia tii icoana in scoli. Pentru ca daca ar fi altfel, ai tine o poza cu prima tiparnita.
Repet, icoanele exista in scoli pentru ca tu si altii ca tine credeti in Dzeu.
De ce trebuie sa respect majoritatea? Pentru ca, daca vrea, ma bate? :)
O dovada de maturitate a majoritatii e sa respecte minoritatea.
As dori sa detaliezi prin ce ar putea sa iti strice copilul un profesor ateu, sa zicem de fizica.