View Single Post
Vechi 05.09.2009, 12:36:42
teatru-copii teatru-copii is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2009
Locație: Botosani - Saveni
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru teatru-copii
Implicit buna intrebarea

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
O alta lupta grea pe care trebuie sa o castige omul este trairea pentru ceilalti. Noi ne multumim ca traim printre oameni, dar oare fata de cati suntem noi cu adevarat aproape? Si aici nu vorbesc in sens spatial, ci spiritual.
Goana dupa confort, consumismul i-a schimbat foarte mult pe oameni. In regimul comunist, cand Dumnezeu era interzis, oamenii erau mult mai solidari, saritori, ajutatori. Cu regret spun ca cei mai multi din cunoscuti s-au schimbat, au devenit mult mai reci odata cu modernizarea confortului personal. Cel putin eu nu mai am apropiatii dinainte. Cei de-acum sunt mai putini si ma ajuta la nevoie. De la cei pe care i-am ajutat, am primit orice, mai putin recunostinta. Bine, asta , asa in treacat, nu schimba dorinta de a face binele.

Nu putem separa cele doua domenii, material/spiritual. Cand e vorba de a trai pentru ceilalti, sunt necesare amandoua. Dar ca cineva sa ajunga aici, trebuie sa renunte incet-incet la el, cum ne spune Hristos - sa se lepede de sine. Si acest lucru , desigur nu e usor

Doamne ajuta!

Last edited by teatru-copii; 05.09.2009 at 12:48:33.
Reply With Quote