View Single Post
Vechi 05.09.2009, 12:47:56
pacatosul's Avatar
pacatosul pacatosul is offline
Member

Data înregistrării: 06.02.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Cata dreptate are Florin-Ionut noi fata de sectanti mireni ortodoxi suntem mult mai putin pregatiti nu citim biblia si nu invatam in stilul care ei o invata poate chiar deloc nu citim Sfanta Scriptura...fiindca ei au nevoie de sprijin spre a-si apara invataturile lor eretice si trebuie sa ne fie superior noua sa ne arate ca au dreptate desi pare ca in multe locuri au dreptate nu e asa fiindca nu inseamna ca daca noi cei mai putin cunoscatori nu stim sa le raspundem nu inseamana ca au dreptate.Raspuns exista si argumente pentru toate din credinta noastra straveche si dreapta,insa ca sa le raspunzi trebuie sa cunosti scripturile si dogmele ortodoxe cel putin la fel de bine ca ei si nu au nici o sansa in a ne contrazice.Insa ei au o anumita pregatire se specializeaza pe aceasta ramura sunt fff bine pregatiti si doar un ortodox practicant sau un teolog in adevaratul sens al cuvantului le pot pune bete in roate,insa rare sunt intalnirile dintre sectantii si cei mai buni dintre noi adika gen preoti si calugari f. buni.
Eu am 16 ani implinesc 17 incerc sa devin un ortodox practicant am citit cateva carti ale Sfintilor Parinti si abia acuma m-am apucat sa citesc Biblia de la un capat la altul am ezitat sa ma apuc ca consider ca inca nu am ajuns la nivel intelectual si mai ales spiritual sa citesc,insa vrand nevrand trebuie sa citesc acuma cand inca mai am timp destul sa citesc si sa invat sfintele invataturi.Asta e mai mult pentru mine sa cresc duhovniceste,dar si pentru a-mi apara credinta straveche si dreapta.
Multe imi sunt neputintele si lipsurile mele ,insa ca sa apar credinta lucrurile de baza le cunosc am avut cateva intalniri cu sectanti de toate soiurile si am aparat credinta mea destul de bine pentru cineva care nu stie Biblia la masura care o stiu ei.
"Mai de folos este omului a se curati de propriile patimi,decat a scoate popoare din robia pacatului."Asta e invatatura Sfintilor Parinti sa ne rugam pentru ei ca greu putem sa ii intoarcem din ratacirea lor doar prin mila Bunului Dumnezeu sa ne vedem de oile noastre sa ne curatim noi si cand ajungem la un nivel ridicat spiritual sa-i ajutam cum putem,insa pana atunci capul jos si inainte!!!