View Single Post
Vechi 05.09.2009, 16:01:38
E_my E_my is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2007
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru E_my
Implicit

Citind zilele trecute din cartea "Calauza ortodoxa in familie si societate" scrisa de Arhimandrit Ioanichie Balan, am gasit urmatoarele si m-am gandit la situatia ta, Irina :

"Ce trebuie sa faca sotul a carui sotie este bolnava si nu mai pot convietui conjugal , ori se imbolnaveste unul din ei imediat dupa casatorie si nu mai pot naste copii?

Sa duca crucea casatoriei inainte, oricat de grea ar fi, pana la sfarsitul vietii lor. Daca sotia este bolnava,ori nu poate naste, fiind stearpa, sotul nu trebuie sa o lase si sa ia alta sotie. La fel si sotul,caci astfel se calca juramantul dat la Cununie si vor primi amandoi pedeapsa de la Dumnezeu.In toate aceste cazuri sa urmeze cuvantul duhovnicului lor"

Deci Crucea casatoriei nu poate fi lasata nici macar daca nu poti naste prunci, care este unul din scopurile casatoriei..Dar eu nu sunt in masura sa judec, eu nu as fi reusit sa am constiinta si credinta ta, eu am o viata prea usoara ca sa dau sfaturi in astfel de probleme,cine stie ce as face eu daca as fi in locul tau..

Doamne ajuta!
Reply With Quote