Citat:
În prealabil postat de E_my
Am un prieten care provine dintr-o familie dezbinata inca de cand el era copil, in care nu a fost invatat niciodata ca exista Dumnezeu..
Recent ne-am intalnit si l-am intrebat daca a mai fost la intalnirile unei oranizatii studentesti din Iasi. Mi-a spus :" Nu, nu am mai fost. Sunt foarte dezamagit, nu a mai ramas nici un membru cu care sa ai ce discuta... "
L-am intrebat de ce spune asta, iar raspunsul lui a venit promp:"Acum sunt doar cateva fete cu aere si niste studentii de la teologie, dar nu ai ce discuta cu ei..sunt..ca niste fotbalisti.."
L-am intrebat de ce spune asta si a spus :"Sunt niste badarani si inculti, injura foarte mult, si daca nu sunt beti atunci sunt mahmuri"
M-au durut tare cuvintele lui, de parca ar fi spus despre mama mea..El, un om caruia nu i s-a descoperit pana acum ortodoxia in cadrul familiei, a reusit sa isi faca o impresie despre ce inseamna a fi "credincios": asa cum sunt studentii la teologie..
Este normala aceasta situatie? Asa trebuie sa fie? Sunt confuza si nu mai inteleg: cei care ar trebui sa ne fie pilde de vietuire sunt chiar elementele / exemplele negative?
Poate cineva sa imi dea speranta, sa imi spuna ca am fost mintita? Ca cei ce ne vor povatui maine azi sunt pilde bune?
|
Desi nu putem generaliza parerea prietenului fratiei tale totusi exista multi seminaristi si stud. teologi, ca de altfel si multe situatii jenante,care nu le fac cinste. Subiectul nu este asa de siplu cum pare la prima vedere iar vechimea si implicatiile lui ulterioare nu a determinat pina acum ierarhia bisericeasca sa fie mai atenta la selectia si comportamentul unui invatacel bisericesc. Nu o mai lungesc ci prezint penibilul sesizat de mine...judecarea apartine fratiilot voastre :
- seminarist care in timpul sfintei liturghii dupa ce cinta la strana un timp pleaca din biserica,se duce la barul de peste drum ,,baga" o cafea tare si fumeaza o tigara ca sa poata sa ,,faca" Axionul . Obicei si nu scapare !
- seminarist ,cintaret de strana ,prezent constant la liturghie cu blugi prespalati si taiati prin unele locuri, tuns aiurea si cu parul ,,apretat" ,mistocar ,zeflemist si cu ochii pe celular aproape la fiecare 10 min.
- absolvent de seminar ,cintaret de strana , amator de ,,fetite"
- preot, coleg de scoala, fumator, cafegiu notoriu si mare amator de rumy.
- seminarist , fara dorinta si nevointa de post...
- seminarist ,,dus in spate" de tatal care cara plocoane la parintii profesori (si acestia praxcticanti desavirsiti ai acestei metehne)pt a trece cu bine anul ....iar el laudindu-se pe fata cu faptul ca mai pe toti profesorii ii are la degetul mic !
Cunosc mai multe exemple dar ma opresc aici ! Judecati fratiile voastre cum credeti de cuvinta sau dintro dragoste rau inteleasa nu judecati dar acceptati aceste necuviinte cu supusenie !