Sophia, voiam de mult timp sa iti spun, dar am tot amanat. O fac acum:
Atunci cand vei intelege cat de important este postul si alte canoane ale bisericii, il vei tine cu drag.
Sa iti spun ce am facut eu. In anul doi de facultate am ajuns la concluzia ca Biserica Ortodoxa e biserica mea, ca acolo e locul meu. Ei bine, aveam nenumarate nedumeriri, mi se pareau o multime de lucruri de indreptat. Le-am zis gandurilor: TACETI, taceti deocamdata!!!! Mi-am ales dintru inceput biserica si duhovnicul. Eu ma straduiam sa fac doar lucrurile de baza, sa vin la biserica, sa tin post, sa ma rog, sa citesc carti despre credinta si atat. Incet, incet am inceput sa ma lamuresc. Mai intrebam si pe duhovnic si tot duhovnicul mi-a dat indrumari in privinta lecturilor.
M-am gandit ca nu voi putea sa raspund niciodata la intrebari atata timp cat nu cunosc ortodoxia din interior. Ca sa fac o comparatie, e diferenta dintre cum cunosti baiatul care te curteaza versus cum iti cunosti sotul dupa 10 ani de convietuire, apoi dupa 20, dupa 30, etc. Traind impreuna cu el, nu numai ca reusesti sa-l cunosti mai bine, dar ai sanse mult mai mari sa-l intelegi.
Deci sfatul meu pentru tine este sa faci primul pas: gaseste-ti duhovnic si biserica unde sa te simti aproape de Dumnezeu. Pe urma vor veni si celelalte.
|