Nici cand am inceput eu liceul, in '99, nu aveam manuale gratuite..
Atunci a aparut o adevarata nebunie cu manualele..iar in clasa a 9-a am dat cam 1,5 mil pe manuale pentru ca am facut prostia sa le iau pe toate, multe ramanad neutilizate.Nu din rea vointa, ci pentru ca ce ni se preda era suficient si manualele nu erau necesare, sau continutul nu corespundea cu ce ni se preda..
Au fost si colegi care nu si-au cumparata toate manualele:logica, latina, si altele, imprumutand de la cei ce aveau si cumparandu-si doar cele de stricta trebuinta: literatura, matematica, informatica...sau colegi care au cumparat in 2 manualele, intelegandu-se asupra metodei de studiu..
Au fost si situatii cand s-au pus cateva zeci de mii de persoana si am cumparat cartile necesare pentru unul-doi colegi mai nevoiasi..sau situatii in care profesorii comandau o cantitate mare de carti si primeau si cateva gratuite, daca imi amintesc bine..
Trebuie sa spun ca "afacerea " cu manuale era bucuria colegilor mai instariti: parintii stiau varianta in care un manual nu costa 15lei, de exemplu, ci 25 lei, si cum aveam cateva manuale, faceau un ban de buzunar..
Daca nu iti permiti, Alex, nu cred ca este necesar sa iti iei aceste manuale, nu pe toate..Vei vedea ca nici colegii care isi permit nu le vor lua pe toate..Mai ales in clasa a 12-a, cand veti studia cu predilectie la materiile pentru bacalaureat, restul ramanand pe planul 2..
Daca ne spui la ce profil esti,cand vi se va spune care sunt manualele dupa care veti studia (la noi se schimbau de la an la an si prea putine le puteam vinde/ cumpara la inceputul anului), poate gasim pe acasa manualele necesare..
Nu te ingrijora, Dumnezeu iti poarta de grija..o solutie va fi
|