View Single Post
Vechi 05.09.2009, 23:11:53
mihaix mihaix is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Sincer, anumite lucruri mi se par putin fortate. In primul rand BO pe stil nou nu este o Biserica eretica sau schismatica astfel incat sa nu i se recunoasca Taina Mirungerii. BO pe stil nou ramane in comuniune cu celelalte Biserici de pe stil vechi. Ca dovada, de foarte multe ori in Sfantul Munte sau la Patriarhia Ecumenica se oficiaza Sfanta Liturghie, la care participa si preoti din BO pe stil nou-daca acestia erau considerati eretici nu participau la comuniunea euharistica. Deci BO pe stil nou nu este o Biserica eretica. In cazul tau nu este necesara repetarea Mirungerii, care se face in cazul schismaticilor.

Nu imi vine sa cred ca se pune problema ca BO pe stil NOU sa fie necanonica! Nu stiti chiar nimic din istoria acestei tari?? BO pe stil vechi este cea necanonica deoarece s-a rupt de biserica mama. Nu are legaturi nici cu biserica rusa cum pretinde si nici cu cu Ierusalimul. Orice preot va putea spune povestea cum un episcop revoltat ca nu a fost ales mitropolit in Moldova s-a razvratit impotriva sinodului BO si nu s-a supus hotararii de a indrepta calendarul iulian. Acesta a convins si alti preoti sa-l urmeze in revolta sa si a stabilit o asa zisa mitropolie in loc Slatioara. Chiar pe site-ul lor oficial sustin acestea. Acest episcop a fost caterisit de biserica ortodoxa romana(adica dat afara) dar el a continuat sa se considere parte din cler si sa hirotoneasca de la sine putere preoti pe stil vechi. Astfel a creat un numar foarte mare de oameni care nu vad adevarul si asculta orbeste de minciunile sale. Oricine e interesat sa se documenteze ca un preot caterisit nu mai poate sluji si cu atat mai putin hirotoni alti preoti. Dar ei se bazeaza pe ignoranta oamenilor si se infiltreaza din ce in ce mai mult cu propaganda lor.
Reply With Quote