Citat:
În prealabil postat de condor
Neoprotestantii nu si-au fabricat sfinti, adica nu au facut canonizari. Au considerat ca Dumnezeu le va da Sfintilor o rasplata indestulatoare. Martiri au fost destui si din randurile protestantilor. Iar ca mod de a crede si viata de credinta Sfintii Apostoli se apropie mai mult de protestantism decat de bisericile traditionale.
Iar in ceea ce priveste credinta in Sfinti, nu stiu ce ati vrut sa spuneti. Poate ati vrut sa spuneti ca neoprotestantii nu se inchina la Sfintii. Acest lucru ne invata Sfantul Apostol Petru ( Fapte 10:26), Sfantul Apostol Pavel (Fapte 14:15). Nici chiar ingerii nu vor sa primeasca inchinare (Apocalipsa 22:8,9).
|
Tocmai vorbeati de primii sfinti ai Bisericii Ortodoxe - apostolii. Fabrica ortodoxa de sfinti este Hristos. Pe ei ii cinstim si ii marim iar pe Hristos si Maica Domnului ii "prea"cinstim si "prea"marim. Sfintii sunt mijlocitori catre Hristos si Maica Domnului. Cand ne inchinam unui sfant ne inchinam sfinteniei date de Hristos.
Cat despre apostoli sunt afirmatii pur si simplu profane. A nega prima biserica intemeiata de ei in urma cu doua mii de ani, pentru a pune in loc un fals proaspat "fabricat", e o incercare de mistificare. Daca esti nascut in una din aceste culte si il cauti cu adevarat pe Dumnezeu, iti recomand sa citesti cel putin o carte despre vietile sfintilor. Daca ai fost ortodox si ai plecat, atunci pot sa-ti spun ca e pacat de nestiinta ta, acesta e motivul pentru care ai plecat si cauta sa umpli golul care-l porti mai departe in suflet.
Hristos fabrica mereu sfinti pentru a-i aseza in locul ingerilor cazuti. Numarul lor este apreciat la cateva miliarde. De aceea se zice ca atunci va veni sfarsitul, cand toti ingerii cazuti vor fi inlocuiti de sfinti, cand pe pamant nu se va mai savarsi nici o Sfanta Liturghie si nu va mai produce sfinti.
Am vrut sa spun ca neoprotestantii ii desconsidera pe sfinti, nu cred in sfintenia lor. Eu asa stiu de la cei pe care ii cunosc. Ai alte argumente? Simplele citate din Biblie alese doar cat sa justifice ideologiile neoprotestante, care au ajuns azi la cifre cu multe unitati - zeci de mii, este un truc deja invechit. Biserica a ramas aceeasi, lasata de Hristos si urmasii lui si e unica cale de sfintenie. Biserica Catolica este a doua biserica care pastreaza si transmite sfintenie pentru ca a pastrat o mare parte din mostenirea apostolica. Dar in acelasi timp a deschis la rg portile ereziilor si neo(protestantismului).
Acestia nu pot invoca mostenirea apostolica fara a avea o linie de continuitate directa pana in zilelel noastre. Majoritatea acestor culte nu au mai mult de un secol. E ca un pod la care ii lipseste partea din mijloc ce acopera apa.
Doamne ajuta!