View Single Post
Vechi 06.09.2009, 10:51:37
condor
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de teatru-copii Vezi mesajul
Tocmai vorbeati de primii sfinti ai Bisericii Ortodoxe - apostolii. Pe ei ii cinstim
Daca i-ati cinsti le-ati urma invataturile. Lucru care nu se intampla. Ii cinstiti doar cu buzele.

Citat:
Sfintii sunt mijlocitori catre Hristos si Maica Domnului.
Acum inteleg de unde vine vorba: "pana la Dumnezeu, te mananca Sfintii". In Sfanta Scriptura, Sfantul Apostol Pavel ne invata ca nu exista mijlocire decat intre Dumnezeu si oameni. Iar acesta mijlocire o face Insusi Mantuitorul.

"Caci este un singur Dumnezeu si un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Iisus Hristos, care S-a dat pe Sine insusi ca pret de rascumparare pentru toti." (1 Timotei 2:5,6)

Cat despre Maria, mama Domnului Iisus Hristos: Sfintii Apostoli nici macar nu o pomenesc in epistolele lor. Ce aveti de zis la acesta? Aveti sa le reprosati ceva Sfintilor Apostoli?

Citat:
Cat despre apostoli sunt afirmatii pur si simplu profane. A nega prima biserica intemeiata de ei in urma cu doua mii de ani,
O tot dati cu "2000 de ani". Ce puteau sa aduca acesti "2000 de ani" decat adaugiri si ratacire? "Caci taina faradelegii a si inceput sa lucreze"- spunea Fantul Apostol Pavel, acum 2000 de ani (2 Tesaloniceni 2:7) Noi trebuie sa ne intoarcem la ceea ce ne-a fost dat acum 2000 de ani si sa ne lepadam de toate adaugirile pagane. "Va indemn sa luptati pentru credinta care a fost data sfintilor o data pentru totdeauna"- spunea Sfantul Apopstol Iuda (nu Iuda iscarioteanu) - in epistola sa. Se referea la credinta data acum 2000 de ani, nu la adaugirile aparute de-a lungul timpului.

Ramaneti dvs. cu cei 2000 de ani. Noi ramanem cu ce ne-au invatat Domnul Iisus Hristos si Sfintii Sai Apostoli, acum 2000 de ani.

Citat:
Am vrut sa spun ca neoprotestantii ii desconsidera pe sfinti, nu cred in sfintenia lor.
Fac si eu o afirmatie: dvs. ii desconsiderati pe Sfintii Apostoli. Si, pot argumenta acest lucru aratandu-va cat de multe din invataturile lor le desconsiderati.

Dvs. cum argumentati afirmatia pe care ati facut-o?
Reply With Quote