M-ati inteles gresit!!!!
NU am afirmat ca nasterea de prunci este SINGURA posibiliate de mantuire a femeii si nici nu cred asa ceva!!!!!! Nu cred ca asta rezulta din raspunsurile mele.
Biserica NU este oficial impotriva reproducerii asistate (daca imi poti indica o sursa oficiala care afirma contrariul Cristina, te rog sa o faci, chiar ma intereseaza). E adevarat ca unii duhovnici sfatuiesc impotriva, la fel de adevarat e ca alti duhovnici sfatuiesc in favoare (ex. Parintele Ioan de la manastirea Recea jud. Mures - din pacate a murit anul trecut) si alti duhovnici pe care nu am sa ii insir aici (cunosc mai multi). Aici se include si inseminarea artificiala.
Sunt de acord ca nasterea de copii nu trebuie sa fie singurul scop al unui cuplu, insa NU cred ca sexualitatea nu are ca principal obiect lasat de Dumnezeu nasterea de prunci - din contra. Asta rezulta de altfel din multe pilde ale VT si nu numai. Cred ca exista multe metode prin care doi oameni care formeaza un cuplu pot trai o viata crestina, si cu si fara copii nascuti, natural sau prin RUA, si pot fi fericiti si aproape de Dumnezeu. Nu cred ca exista retete in acest sens, si de asemenea cred ca FIV si RUA nu se potriveste tuturor, asa cum nu exista medicament care sa trateze la fel toti pacientii cu aceeasi boala. Pentru unele cupluri este o solutie buna (si nu cred ca Biserica o considera pacat) iar pentru alte cupluri nu este o solutie buna (si aici nu ma refer numai la criteriile de ordin medical).