View Single Post
Vechi 06.09.2009, 15:11:16
Evreulcelales's Avatar
Evreulcelales Evreulcelales is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.07.2009
Locație: Israel-Ierusalim
Religia: Alta confesiune
Implicit Mi se pare ca ti-am raspuns dar pe alt subiect.

Citat:
În prealabil postat de caminaris Vezi mesajul
Si te-am rugat acum o luna sa-mi spui care sunt acele "anumite evenimente care nu s`au intamplat cand Iisus s-a ivit". Am citat din cuvintele tale. Inca nu mi-ai spus care sunt! Sa inteleg ca nu ai un raspuns?
Simplu, in acord cu credinta Judaica care a descris (ca sa nu scriu,inventat) Mantuirea prin Mesiah, El este numai un trimes a lui Dumnezeu si nu un Dumnezeu sau fiu de Dumnezeu ca Dumnezeu evreii au Unu singur. Venirea lui Mesiah ar fi trebuit sa fie acompaniata de cateva evenimente care in realitate nu s`au intamplat cu venirea lui Iisus. Invierea mortilor,incetarea razboaielor si conflictelor in toata lumea si cladirea din nou al Marelui Templu pe muntele Moria in Ierusalim. Se cunoaste ca nici razboaiele s`au terminat,de fapt crestinismul a provocat multe razboaie unele intre diferite curente de crestini.
Dupa judaism,deoarece toti mortii vor invia, bineinteles ca Moartea va fi "desfintata" asa ca Mesiah nu poate fi omorat si nu poate sa se urce in cer inainte de a termina misiunea data de Dumnezeu.
Problema este si cu Iisus ca persoana.Teoria ca este fiul lui Dumnezeu nu este logica in ochii evreilor ca Maria a fost femeie maritata si este greu de inteles ca Dumnezeu pe de o parte da o porunca sa nu faci adulter si pealta parte face un copil cu o femeie maritata cu un alt barbat.

Judaismul este in acelas timp o religie cam fanatica la implinirea poruncilor religioase dar si o religie logica. La judaism nu exista legea ca la crestini "crede si nu cerceta" . Exact invers.Evreii religiosi se simt datori sa invete si sa cerceteze toate posibilitatile de intelegere a celor scrise in biblie. Uneori pot o grupa de evrei sa discute o noapte intreaga ca sa se inteleaga adevarat si bine o fraza din VT. Asta este la ei invatatura.Ca si cum,sa spunem ca evreii religiosi sunt totii absolventi la Teologie .