Ha , ha iar te indepartezi de la subiect!
Era vorba de
sufletul tau ,de cum
iubesti tu ,de
cata iubire stii si poti sa dai tu....si ca sa ocolesti subiectul ( probabil socotelile iti dau cu virgula si chiar cu minus!!!!)ai ajuns prin Africa, vezi Doamne ca sa scoti in evidenta cat de mult ii iubesti tu pe cei de acolo si cat de sfasiat sufleteste esti pe aceasa tema ...sau sa- l judeci tu(?????), pe Dumnezeu ...sa arati tu cat de nedrepte sunt judecatile sale !
Desteptule , daca ai stii sa citesti printre randuri ai fi inteles ca nu ma consider nici pe departe desavarita prin faptele mele , dar am inceput sa inteleg incotro trebuie sa ma indrept ... ma chinui sa urc si mereu imi luneca piciorul!
Spui ca sunt vorbe goale? Ha, Ha!
La inceput sunt vorbe , cuvinte, apoi fapte...asta daca vrei .
Asa e , nu pot sa cuprind cu mintea , cu nivelul meu de cunoastere iubirea lui Dumnezeu , dar sunt
convinsa ca nimic din ce mi se intampla nu e "intamplator".
Fi convins ca si pe mine ma impresioneaza nenorocirea acelui copil, acelui pui de om, care e tratat ca un animal ....dar asta se datoreaza altor nenorociti de oameni care nu stiu sa pretuiasca viata , care nu au avut parte de iubire , care nu stiu sa iubeasca!
Eu nu pot a-l ajut pe acel micut, ma rog lui Dumnezeu sa -l ajute! In schimb pot sa ma zbat sa nu ajunga copii mei sau cei din jurul meu asa !
Asta ar trebui sa va preocupe si pe voi desteptilor
konijiro si
topcat ,ce puteti voi face, ce ati realizat voi, ce colt de rai ati construit voi in jurul vostru , in familia voastra , in mediul voastru social. Nu realizati cata iubire va trebuie pentru asta ?
Il judeci pe Dumnezeu
topcat ?Ca nu plange pentru mama disperata care si-a pierdut copilul???De unde stii tu ???De unde stii tu ca nu cauta sa o ajute?
De unde stii tu cat de mult il iubeste acea mama pe Dumezeu ?De unde stii tu cat de mult iubeste acea mama copilul ? De unde stii tu toate imprejurarile in care s-a intamplat nenorocirea?Nu ai toate datele problemei ca sa faci aceasta afirmatie!
Mai bine analizeaza fapte la care ai acces!
Mama ta ,spre exemplu, de cate ori nu a plins pentru tine?De cate ori a fost disperata din pricina ta?De cate ori nu a dormit nopti fiind indurerata pentru faptele tale si ii plesnea capul de durerere. Care a fost cauza suferintei ?Dumnezeu ???
Analizeaza pe sotia ta. Chiar nu a plans niciodata pentru viata pe care i-o oferi? Nu ai facut-o niciodata sa simta un gust amar ?Nu s-a simtit niciodata dezamagita sau singura pentru ca tu "zburdai pe campii"? N-ai facut-o niciodata sa sufere ?
Chiar si o clipa de s-a intamplat , e mult .De ce sa sufere?Poate ca acea clipa i-a afectat sanatatea .Cumva si aici a fost de vina Dumnezeu ?
Daca nimic din toate astea nu s-au intamplat imi cer scuze si sa-mi dai adresa sa-ti trimit cadou o rama aurita ca sa-ti pui poza in ea si sa o atarni la loc de cinste in piata publica ca
"Cel mai iubitor dintre pamanteni"
Chinuitor lucru este a recunoaste mandria in noi insine, dar Domnul lasa pe cel mandru sa se zbata chinuindu-se in neputinta sa pana ce se smereste“
.-Sfintul Siluan Athonitul
Ramas bun si imi cer iertare la toti , nu sa jicnesc am vrut .