Citat:
În prealabil postat de E_my
Eu cred ca traiti ignorand mana Lui Dumnezeu in viata voastra, va puneti nadejdea in oameni si nu in El..E adevarat ca in zilele noastre se poate recurge la variante neortodoxe pentru a capata o sarcina, dar totusi, cum rostesti Tatal nostru spunand "Faca-se voia Ta", daca tot voia ta te incapatanezi sa o faci? Nu il maniati pe Domnul cu increderea prea mare in oameni si in voi, lasati-va in bratele Lui parintesti, El singur stie ce e mai bine pentru noi..
|
E_my, ai dreptate, insa uiti ca Dumnezeu 'da, dar nu baga in traista'. adica sigur ca ne rugam sa se faca voia Sa, insa putem si noi sa lucram, chiar trebuie.
Imi amintesc de povestea cu omul care in timpul unei inundatii nu accepta nici un ajutor, ca zice ca el s-a rugat lui Dumnezeu si El in va salva. Trec vreo trei barci de salvare, el statea pe acoperisul casei, si nu vrea sa plece. Moare innecat, si cand ajunge la Dumnezeu intreaba: Doamne, de ce m-ai lasat? de ce nu ai trimis un inger sa ma salveze? Dumnezeu ii raspunde: pai eu ti-am trimis trei!
Sau cel care se tot ruga sa castige la loto, ani de zile. Intr-o zi, rugandu-se cu fervoare sa capete un raspuns, aude o voce din ceruri: Fiule, eu te ajut, dar bilet cand ai sa cumperi?
Asa si cu procrearea asistata... Medicina este o stiinta nascuta din mintea omului, care este data de Dumnezeu. de ce sa n-o chemam in ajutor?
Dar sigur, Dumnezeu stie mai bine. Si este o chestiune de echilibru duhovnicesc sa stii ce sa ceri si cat sa-i 'fortezi mana'.