06.09.2009, 21:34:12
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de Fani71
E_my, ai dreptate, insa uiti ca Dumnezeu 'da, dar nu baga in traista'. adica sigur ca ne rugam sa se faca voia Sa, insa putem si noi sa lucram, chiar trebuie.
Imi amintesc de povestea cu omul care in timpul unei inundatii nu accepta nici un ajutor, ca zice ca el s-a rugat lui Dumnezeu si El in va salva. Trec vreo trei barci de salvare, el statea pe acoperisul casei, si nu vrea sa plece. Moare innecat, si cand ajunge la Dumnezeu intreaba: Doamne, de ce m-ai lasat? de ce nu ai trimis un inger sa ma salveze? Dumnezeu ii raspunde: pai eu ti-am trimis trei!
Sau cel care se tot ruga sa castige la loto, ani de zile. Intr-o zi, rugandu-se cu fervoare sa capete un raspuns, aude o voce din ceruri: Fiule, eu te ajut, dar bilet cand ai sa cumperi?
Asa si cu procrearea asistata... Medicina este o stiinta nascuta din mintea omului, care este data de Dumnezeu. de ce sa n-o chemam in ajutor?
Dar sigur, Dumnezeu stie mai bine. Si este o chestiune de echilibru duhovnicesc sa stii ce sa ceri si cat sa-i 'fortezi mana'.
|
Atenție mare a cui voie o facem ! A Tatălui sau a diavolului , în asta stă echilibrul duhovnicesc. Spui că putem și noi lucra, dar fără Voia Sa nimic nu putem face. Mar atenție în ce direcție forțăm lucrurile. Oricum voia lui Dumnezeu nu va fi nici când în jocurile de noroc și în "jocurile" de laborator . Deci mare atenție la nuanță și la îndemnurile tale , dragă Fani !