Exact! Eu un lucru va mai pot spune,din ce stiu de la Paritele Staret de la Lainici,ca cea mai placuta rugaciune in fata lui Dumnezeu este rugaciunea pentru aproapele. Atunci cand te rogi pt tine,e mai mult o rugaciune egoista! Rugati-va deci pentru altii,caci stie Dumnezeu si de ce aveti voi nevoie! Stie dinainte chiar,ne-a spus-o insusi Hristos! Asa ca rugati-va pentru aproapele,pomeniti-i si pe cei morti,cei nevoiasi,neputinciosi etc. Cred ca este cea mai de folos rugaciune,cea mai "hranitoare",atat pentru voi cat si pentru altii!
Si mai stiu tot de la acelasi parinte ca atunci cand ne rugam putem folosi si propriile cuvinte,fapt care l-am amintit si in postul meu anterior. Dumnezeu nu cere de la noi strict anumite rugaciuni,anumite cuvinte "speciale" sau ceva de genu. Trebuie doar ca totul sa fie din suflet!
Repet,ceea ce scriu (aici si pe intreg forumul) sunt doar parerile mele personale,nu impun nimic,nu incerc sa conving ca eu detin adevarul,nu incerc sa schimb pe nimeni etc. pentru ca si mie mi-e frica de judecata,nu vreau sa cad in pacatul mandriei sau sa ajung sa-i judec pe altii. De multe ori postez oarecum cu frica,daca as putea spune asa,iar de multe ori vreau sa raspund si efectiv renunt,tot din acelasi motiv. De aceea spuneam sa avem mai mare grija de ceea ce postam si la reactiile care le avem!
Doamne ajuta!
|