Citat:
În prealabil postat de topcat
Discuti aici datorita ratiunii, nu datorita spiritului.
De unde stii care sint legile lumile spirituale? Tu nici macar nu le cunosti pe cele ale lumii materiale.
Daca te-as injura eu acum, cum ai defini fapta mea? Justa ori injusta? probabil injusta si as fi de acord cu tine. Dar daca nu e asa? Daca injuratura mea contine si ceva spiritual, care nu functioneaza dupa legile ratiunii tale? Cum poate fi spiritualul izvor de cunoastere?
|
Pentru ca aceste legi sunt cunoscute de catre cei care au deschiderea necesara pentru acest lucru.
Aceasta lume nu este o iluzie ori ceva pentru unii privilegiati,ci este accesibila oricui isi deschide sufletul si vrea sa vada dincolo de material.
Daca ai injura,nu as defini nicicum acest lucru,ar fi un fapt si atata tot.Este liberul arbitru al fiecaruia sa se comporte dupa cum doreste.
Cum poate fi spiritualul izvor de cunoastere...?Pare mai curand o intrebare retorica,pentru ca altfel nu ar avea vreun sens.
Dar,cum poate fi rationalul izvor de cunoastere absoluta?Atunci,poate imi poti explica prin prisma ta pur rationala ce esti tu,de ce existi aici sau cum explici fenomenul mortii?Sunt intrebari pe care oamenii si le pun de mii de ani si cred ca e interesant sa auzim si alte puncte de vedere.Pana la urma,un sambure de adevar se poate culege de oriunde...