Citat:
În prealabil postat de andreicozia
Am o intrebare pentru Moshe
Bine, daca evreii sunt foarte pragmatici in religia lor( si pe undeva este bine sa fi asa) si cred ca tot ce se naste pe pamint trebuie sa moara si nu are cum sa invie, conform legilor fizice si chimice lasate de Dumnezeu pe pamint, in aceasta realitate in trei dimensiuni, DE CE DUMNEZEU IN VT a permis Sf Ilie si lui Enoch care si-au manifestat existenta din plin in aceasta realitate sa TRAIASCA si sa nu moara, si sa fie luati la cer, IN PASTRARE, pina la venirea Mesiei al vostru (sau a doua venire a Mintuitorului nostru), cind toate proorocirile vor avea loc si Ilie va aparea cu Enoh numai pentru a fi ucisi?
Poti ignora partea cu Antihristul si uciderea de catre el a celor doi ca fiind din NT, insa sunt curios de prima parte
|
I-mi pare extrem de rau ca nu iti pot raspunde deoarece nu cunosc numele Sf Ilie si Enoch in ebraica. In acelas timp te pot informa ca in VT nu exista titlul de Sfant la nici o persoana. Cel mai "inalt" titlu religios la adresa unei persoane este ,tradus liber,Smeritul.
Si in Judaism s`au adunat cu timpul tot felul de traditii care cu ani au devenit o parte din religie. De exemplu,Ritualul Mortilor. Evreii cred ca persoanele Smerite in special pot ajuta dupa decesul lor pe vii care vin sa se roage la Dumnezeu langa mormantul lor.Atrag atentia ca rugaciunea este adresata numai la Dumnezeu si acel "Smerit" sau "Smerita" sunt numai "postasi".In nici un caz nu "sfinti".De exemplu,Noah (Noe) si Lot au fost Smeriti.Din cauza asta au castigat protectia lui Dumnezeu.