View Single Post
Vechi 07.09.2009, 14:23:27
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Cu alte cuvinte, Iubeste fara a astepta vreo rasplata.
Tu de ce astepti rasplata de la Hristos pentru a-L urma, iubi (citez: ori asculti de ei si-ti pui in pericol mantuirea, ori asculti de Hristos si ai parte de viata vesnica)?
Rasplata va fi in viata viitoare dupa promisiunea Lui: "Cele ce ochiul n-a văzut și urechea n-a auzit, și la inima omului nu s-au suit, pe acestea le-a gătit Dumnezeu celor ce-L iubesc pe El". Ideea e sa nu asteptam acum rasplata. Trebuie sa traim cu credinta, cu speranta mantuirii si cu dragoste - cel putin teoretic vorbind...

Citat:
În prealabil postat de topcat
Credeți că am venit să aduc pace pe pământ? Eu vă spun: nu; ci mai degrabă desbinare.
Căci, de acum înainte, din cinci, care vor fi într-o casă, trei vor fi desbinați împotriva a doi, și doi împotriva a trei.
Tatăl va fi desbinat împotriva fiului, și fiul împotriva tatălui; mama împotriva fiicei, și fiica împotriva mamei; soacra împotriva norei, și nora împotriva soacrei.”
Am anticipat postul asta si m-am gandit sa dau un edit la mesajul anterior sa-l postez chiar eu, dar am plecat la masa... :)

E aceeasi poveste aici: daca soacra ma indeamna spre moarte, atunci va fi dezbinare intre mine si ea, ca doar n-o sa-i urmez filosofia de viata pentru ca mi-e soacra. Daca tatal meu e ateu, bineinteles ca n-o sa subscriu la parerile lui pentru ca mi-e tata. Dezbinarea nu inseamna cearta sau violenta sau ruperea legaturilor, ci nesincronizare de idei, divergentze si diferentze in concepte. Fiecare crede ce vrea.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote