View Single Post
Vechi 07.09.2009, 16:02:15
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Atenție mare a cui voie o facem ! A Tatălui sau a diavolului , în asta stă echilibrul duhovnicesc. Spui că putem și noi lucra, dar fără Voia Sa nimic nu putem face. Mar atenție în ce direcție forțăm lucrurile. Oricum voia lui Dumnezeu nu va fi nici când în jocurile de noroc și în "jocurile" de laborator . Deci mare atenție la nuanță și la îndemnurile tale , dragă Fani !
Foarte bine punctat!

Am intalnit oameni care sustin ca daca nu ar fi vrut Dumnezeu, nu s-ar fi descoperit pilula contraceptiva, pilula de a doua zi, nici steriletul (etc.) si/sau nu ar avea efect in anumite cazuri. Eroare oribila! Nu stiu ce cuvant ar putea descrie faptul ca-I punem Lui Dumnezeu in carca toate nenorocirile create de om!
Apropos, tocmai s-a inventat o noua pilula de a doua zi, care poate fi luata timp de 5 zile dupa contactul neprotejat, spre deosebire de ce exista pana acum in farmacii, care era eficienta doar in primele 3 zile. Unii cu siguranta zic: "slava Domnului!"

Ma gandesc la o pilda cred ca din Lavsaicon, cand un ucenic cuprins de pofta, ii vine in cap sa coaca un ou sprijinindu-l pe cheia din usa si punand o lumanare sub el (ca o spirtiera)... vine batranul si vazand cu durere ca ucenicul a cedat poftei, i-a zis cu lacrimi in ochi, vaaai ce te-a mai invatat diavolul sa faci! Atunci diavolul se arata staretului si ii zice "Nu, nu, nici noua nu ne-ar fi trecut asa ceva prin minte!. Adesea omul reuseste sa-i dea lectii diavolului in ingeniozitatea raului... uneori se justifica chiar prin inspiratia divina.
Reply With Quote