[quote=teatru-copii;164544]E inunat ce spui dar suntem foarte putini cei care cunoastem aceste lucruri si in jurul meu este foarte multa tristete. Tocmai din subiectul propus - transformarea tainei in negot. Cei pe care ii iubesti si ii ierti de multe ori nu inteleg si nu pricep. Pentru mine si cred ca pentru multi altii, e o piatra filosofala. Ni se pare absurd ca doi oameni se casatoresc din dragoste si apoi se urasc cu inversunare. Desigur, stiu explicatia, logica acestui lucru, sensul iertarii, dar aceasta negare a iubirii intre soti, parinti si copii de fapt putem incepe cu Cain si Abel - si ei s-au iubit la inceput, ca frati, nu? Atunci este sau nu este iubire intre oameni? De ce fratele meu ma uraste cand eu il iubesc si ii fac binele?
Cu siguranță există iubire între oameni , dar există și îmbolnăvirea ! Sfântul Vasile cel Mare spunea că aceia care sunt mai puțini bolnavi merg ei înșiși la doctor și apoi la casa lor, dar sunt alții
care au căzut într o boală depresivă de neridicat, într o boală a sufletului care-i dezgustă și pe cei ce se apropie de ei. Acești din urmă nu văd și nu percep iubirea mea, a ta și a celorlalți. Nu poți să-i ceri unui om bolnav să aibă aceleași reacții , același comportament precum omul săntos.