Citat:
În prealabil postat de teatru-copii
Exista si aceasta tentatie de a face negot cu virtutea.
Eu ma refeream la acei "bolnavi" cum le spune Cristi. Cum continui sa-l iubesti pe cel ce te uraste dupa ce te-ai straduit sa-i faci binele? Cred ca ati intalnit asemenea situatii.
Doamne ajuta!
|
Dacă sunt ai noștri , din familia noastră , este ceva mai simplu , pentru că nu-ți poți alunga copilul, fratele și sora de sânge, tatăl sau mama care ne-a dat viața, cu toate că există și altfel de "oameni", oameni "bolnavi", oameni rătăciți . Pentru ceilalți frați ai noștri , iubirea , prietenia ce le-am oferit o este până la urmă garanția împăcării față de noi înșine , garanția unei suflet liniștit , garanția păcii cu Dumnezeu . De nu primim aceași dragoste, prietenie și respect până la urmă , este mult mai puțin important, pentru că până la urmă , nici milostenia, nici iubirea de aproapele nostru nu sunt pentru obținerea unui beneficiu imediat și nici nu trebuie a avea nici măcar gândul la așa ceva . Find bine plăcuți lui Dumnezeu , ne demonstrăm adevărata iubire față de El , și apoi de unde nu știm noi , că multe situații neplăcute , pe moment, din viața noastră , nu sunt încercări ale pedagogiei Divine !