View Single Post
Vechi 08.09.2009, 12:50:41
pacatosul's Avatar
pacatosul pacatosul is offline
Member

Data înregistrării: 06.02.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Ca sa-l sustin pe fratele meu in credinta Iustin32 va aduc dovada scriptica din nou...In V.T. spune clar Dumnezeu la Ieremia 31,31 si 32 ca legamantul cel vechi incheiat cu poporul Israel atunci cand i-a scos din Egipt va fi schimbat.Legamantul cel vechi pentru evrei presupune sarbatorirea Sambetei.Logic cu venirea Lui Hristos legamantul se schimba si Duminica va fi noua zi de sarbatoare.Trebuie doar sa-ti deschizi ochii nu-i mare filozofie,insa voi inchisi la cap nu vedeti asta ,chiar daca va e in fata.
"31. Iată vin zile, zice Domnul, când voi încheia cu casa lui Israel și cu casa lui Iuda legământ nou. 32. Însă nu ca legământul pe care l-am încheiat cu părinții lor în ziua când i-am luat de mână, ca să-i scot din pământul Egiptului. Acel legământ ei l-au călcat, deși Eu am rămas în legătură cu ei, zice Domnul."
No bun in N.T zice clar Sfantul Apostol Pavel la Evrei cap.8
7. Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre". 8. Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă. 9. Drept aceea, s-a lăsat altă sărbătoare de odihnă poporului lui Dumnezeu.
Si inca ceva sa va arat ca primi crestini tot Duminica se adunau la frangerea paini,adica la Sfanta Liturghie:
Faptele Apostolilor cap.20:
7. În ziua întâi a săptămânii (Duminică) adunându-ne noi să frângem pâinea, Pavel, care avea de gând să plece a doua zi, a început să le vorbească și a prelungit cuvântul lui până la miezul nopții.
Si tot Duminica Sf. Ioan Evaghelistul a scris cartea Apocalipsei cap 1:
10. Am fost în duh în zi de duminică și am auzit, în urma mea, glas mare de trâmbiță,
Este clar si Scriptic ca se cuvine sa serbam Duminica in locul sambetei pentru ca prin Hristos cel inviat in ziua Duminicii,s-a savarsit a doua creatie a lumii,o noua iesire din robia pacatului,deci o noua zi de odihna.

Last edited by pacatosul; 08.09.2009 at 12:53:23.