Citat:
În prealabil postat de condor
In plus, botezul pruncilor nu este in conformitate cu invataturile si practicile Domnului Iisus Hristos si ale Sfintilor Sai Apostoli (gasite numnai in Sfanta Scriptura). Asa ca se descalifica din start, nemaifiind nevoie de vre-o comparatie.
|
Zice cine? Tu ? Hai sa te vad cum dovedesti asta.Se descalifica de catre cine , de catre tine?
Citat:
În prealabil postat de condor
Ortodoxia ar trebui sa schimbe din temelii invatatura despre botez (ceea ce nu se va intampla niciodata - cuvantul "reforma" este neplacut in ortodoxie). Abia dupa aceea s-ar putea face o comparatie intre botezul ortodox si cel protestant.
|
Spre informatia ta multe culte crestine practica Botezul copiilor(sugarilor) : Romano-Catolicii , Ortodocsii , Oriental Ortodocsii , Biserica Asiriana de est, anglicanii, luteranii , prebiteranii, metodistii , Biserica Reformata a Americii , Biserica unita a Canadei, Biserica uniata(unita) a lui Hristos,Continental Reformantii,etc.Deci dupa cum vezi si din cultele protestante sau neo-protestante practica botezul sugarilor.
Am sa te rog sa nu mai faci tot felul de afirmatii nefondate fara dovezi , etc.Cum tot iti zic de la inceputul threadului , nu vei gasi niciunde oprirea pruncilor de la a nu fi botezati , sau lipserea lor din botez , sau nu vei vedea nici unde scris , pruncii(sugarii) sa nu fie botezati.In schimb vei vedea intregi familii botezate si toti casnicii unuia sau altuia, asta din Scriptura.In schimb Sfanta Traditie , ne spune ca inca dintru inceput s-au botezat chiar si sugari , copiii , s.a.m.d , toata faptura a fost chemata la fagaduinta mantuirii prin botez.Cum ti-am mai zis in nu stiu cate randuri trasaturile unuia din imparatia cerurilor si caracteristicile nasterii de sus , sau din nou sunt ale infantilitatii(sugarilor) si ale pruncilor, copiilor.Acestia fiind dati drept exemplu in Imparatia Cerurilor.
Și fiindcă de mic copil cunoști Sfintele Scripturi, care pot să te înțelepțească spre mântuire, prin credința cea întru Hristos Iisus.(2Timotei 3:15)
Am si eu o intrebare , ce se intampla daca tu ai un copil , nu il botezi si acesta moare? Unde ajunge el?