View Single Post
Vechi 08.09.2009, 14:22:53
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de pacatosul Vezi mesajul
Ca sa-l sustin pe fratele meu in credinta Iustin32 va aduc dovada scriptica din nou...In V.T. spune clar Dumnezeu la Ieremia 31,31 si 32
Tinere domn, mai bine ar fi sa sustii un punct de vedere biblic, si nu pe fratele Iustin32, el deja a esuat in a demonstra ca duminica e poruncita ca o noua zi de odihna de catre Dumnezeu. "Dovada" ta din Ieremia 31 nu vorbeste absolut nimic despre o noua zi de odihna, te rog nu mai insista pe aceasta idee ca te faci doar de ras.

Citat:
Logic cu venirea Lui Hristos legamantul se schimba si Duminica va fi noua zi de sarbatoare.
Hristos nu a poruncit o asemenea inlocuire, degeaba incerci sa fortezi Scriptura sa zica ce nu zice.

Citat:
No bun in N.T zice clar Sfantul Apostol Pavel la Evrei cap.8
[i]

No nu-i bun. Eventual Evrei cap. 4 Dar nici acolo nu zice ce doresti tu sa zica... Sti tu "cutitul fara lama care nu are maner"...

Citat:
9. Drept aceea, s-a lăsat altă sărbătoare de odihnă poporului lui Dumnezeu.
Nici aici nu zice nimic de duminica. De fapt daca te uiti pe topicul legat de sabat unde s-a discutat si ras-discutat acest verset, vei vedea ca chiar unele traduceri ortodoxe glasuiesc altfel si anume: "ramane deci serbarea samberei pentru poporul lui Dumnezeu". Traducerea din care citezi este o falsificare grosolana a textului original si cine a facut-o va suporta consecintele in iezerul de foc de nu se pocaieste...

Citat:
Si inca ceva sa va arat ca primi crestini tot Duminica se adunau la frangerea paini,adica la Sfanta Liturghie:

"Primi[i] crestini" se adunau la "frangerea paini" in fiecare zi, nu numai duminica (Fapte 2,46)

Citat:
Faptele Apostolilor cap.20:
7. În ziua întâi a săptămânii (Duminică) adunându-ne noi să frângem pâinea, Pavel, care avea de gând să plece a doua zi, a început să le vorbească și a prelungit cuvântul lui până la miezul nopții.
N-ai nimerit-o. Adunare aceea era de fapt o adunare de ramas bun, apostolul Pavel urma sa plece a doua zi. Ei s-au adunat sambata de fapt, si adunarea s-a prelungit pana seara (cand incepea conform calendarului divin ziua umatoare).

Citat:
Si tot Duminica Sf. Ioan Evaghelistul a scris cartea Apocalipsei cap 1:[i][b]
Si ce daca a scris cartea intr-o anumita zi, scrierea ei face din aceasta o zi de odihna? Dar nici de data aceasta n-ai nimerit. Sf. Ioan n-a scris cartea duminica, ci tot sambata :)

Citat:
10. Am fost în duh în zi de duminică și am auzit, în urma mea, glas mare de trâmbiță,
Fals. Originalul spune "in ziua Domnului", iar ziua Domnului pentru sf. Ioan si toti crestinii secolului I (inclusiv pentru Hristos - Domnul Sambetei Marc. 2,28) era Sambata. Cel care adaugat cuvantul "duminica" in textul Apocalipsei va suferi urmatoarele:

"Și eu mărturisesc oricui ascultă cuvintele proorociei acestei cărți: De va mai adăuga cineva ceva la ele, Dumnezeu va trimite asupra lui pedepsele ce sunt scrise în cartea aceasta" (Apocalips 22,18)