Citat:
În prealabil postat de pacatosul
Ca sa-l sustin pe fratele meu in credinta Iustin32 va aduc dovada scriptica din nou...In V.T. spune clar Dumnezeu la Ieremia 31,31 si 32
|
Tinere domn, mai bine ar fi sa sustii un punct de vedere biblic, si nu pe fratele Iustin32, el deja a esuat in a demonstra ca duminica e poruncita ca o noua zi de odihna de catre Dumnezeu. "Dovada" ta din
Ieremia 31 nu vorbeste absolut nimic despre o noua zi de odihna, te rog nu mai insista pe aceasta idee ca te faci doar de ras.
Citat:
Logic cu venirea Lui Hristos legamantul se schimba si Duminica va fi noua zi de sarbatoare.
|
Hristos nu a poruncit o asemenea inlocuire, degeaba incerci sa fortezi Scriptura sa zica ce nu zice.
Citat:
No bun in N.T zice clar Sfantul Apostol Pavel la Evrei cap.8
[i]
|
No nu-i bun. Eventual Evrei cap. 4 Dar nici acolo nu zice ce doresti tu sa zica... Sti tu "cutitul fara lama care nu are maner"...
Citat:
9. Drept aceea, s-a lăsat altă sărbătoare de odihnă poporului lui Dumnezeu.
|
Nici aici nu zice nimic de duminica. De fapt daca te uiti pe topicul legat de sabat unde s-a discutat si ras-discutat acest verset, vei vedea ca chiar unele traduceri ortodoxe glasuiesc altfel si anume: "ramane deci serbarea samberei pentru poporul lui Dumnezeu". Traducerea din care citezi este o falsificare grosolana a textului original si cine a facut-o va suporta consecintele in iezerul de foc de nu se pocaieste...
Citat:
Si inca ceva sa va arat ca primi crestini tot Duminica se adunau la frangerea paini,adica la Sfanta Liturghie:
|
"Primi[i] crestini" se adunau la "frangerea paini" in fiecare zi, nu numai duminica (Fapte 2,46)
Citat:
Faptele Apostolilor cap.20:
7. În ziua întâi a săptămânii (Duminică) adunându-ne noi să frângem pâinea, Pavel, care avea de gând să plece a doua zi, a început să le vorbească și a prelungit cuvântul lui până la miezul nopții.
|
N-ai nimerit-o. Adunare aceea era de fapt o adunare de ramas bun, apostolul Pavel urma sa plece a doua zi. Ei s-au adunat sambata de fapt, si adunarea s-a prelungit pana seara (cand incepea conform calendarului divin ziua umatoare).
Citat:
Si tot Duminica Sf. Ioan Evaghelistul a scris cartea Apocalipsei cap 1:[i][b]
|
Si ce daca a scris cartea intr-o anumita zi, scrierea ei face din aceasta o zi de odihna? Dar nici de data aceasta n-ai nimerit. Sf. Ioan n-a scris cartea duminica, ci tot sambata :)
Citat:
10. Am fost în duh în zi de duminică și am auzit, în urma mea, glas mare de trâmbiță,
|
Fals. Originalul spune "in ziua Domnului", iar ziua Domnului pentru sf. Ioan si toti crestinii secolului I (inclusiv pentru Hristos - Domnul Sambetei Marc. 2,28) era Sambata. Cel care adaugat cuvantul "duminica" in textul Apocalipsei va suferi urmatoarele:
"
Și eu mărturisesc oricui ascultă cuvintele proorociei acestei cărți: De va mai adăuga cineva ceva la ele, Dumnezeu va trimite asupra lui pedepsele ce sunt scrise în cartea aceasta" (Apocalips 22,18)