Citat:
Īn prealabil postat de Danut7
Zice cine? Tu ? Hai sa te vad cum dovedesti asta.Se descalifica de catre cine , de catre tine?
|
De catre Sfanta Scriptura (ca tot vorbim de "botezul in Biblie").
Citat:
Spre informatia ta multe culte crestine practica Botezul copiilor(sugarilor) : Romano-Catolicii , Ortodocsii , Oriental Ortodocsii , Biserica Asiriana de est, anglicanii, luteranii , prebiteranii, metodistii , Biserica Reformata a Americii , Biserica unita a Canadei, Biserica uniata(unita) a lui Hristos,Continental Reformantii,etc.Deci dupa cum vezi si din cultele protestante sau neo-protestante practica botezul sugarilor.
|
Ce vreti sa demonstrati? Pentru mine singura norma de vietuire crestina este Sfanta Scriptura, nu ce fac ceilalti (chiar daca ar fi vorba de tot pamantul).
Citat:
Am sa te rog sa nu mai faci tot felul de afirmatii nefondate fara dovezi , etc.Cum tot iti zic de la inceputul threadului , nu vei gasi niciunde oprirea pruncilor de la a nu fi botezati , sau lipserea lor din botez , sau nu vei vedea nici unde scris , pruncii(sugarii) sa nu fie botezati.
|
Si eu am fost si sunt de acord cu dvs. Pot fi botezati si sugarii (nu exista limita de varsta) numai sa iondeplinesca conditiile botezului biblic: ascultarea Evangheliei, credinta in Hristos si marturisirea credintei.
Citat:
In schimb vei vedea intregi familii botezate si toti casnicii unuia sau altuia, asta din Scriptura.
|
Este urat ce facti. Acesta este tipul de argument aruncat in fata celor care nu cunosc Scriptura. In prima pagina a acestei discutii am explicat cele 5 cazuri de care se agata cei care vor sa demonstreze cu Scriptura, ceva ce Scriptura nu spune; botezul pruncilor.
Nu mai rrepostez explicatiile. Le gasiti pe prima pagina, la prima mea postare (ca raspuns la o postare a lui Costel).
Citat:
In schimb Sfanta Traditie , ne spune ca inca dintru inceput s-au botezat chiar si sugari , copiii , s.a.m.d ,
|
Incepand cu ce an a fost introdus botezul pruncilor? Ca nu este de pe vremea Apostolilor.
Citat:
Am si eu o intrebare , ce se intampla daca tu ai un copil , nu il botezi si acesta moare? Unde ajunge el?
|
Datoria mea nu este sa-l botez pe copil. Datoria mea este sa-i dau o educatie curata, crestina. Botezul il va hotara el (copilul), cand va crede.
Unde va ajunge copilul? Acolo unde ajung toti copii.