Uite Caminaris,
Nu as fi fost asa de nerusinat, sa vin la un forum crestin si sa-mi dau un nick care sa jigneasca religia crestina. Nickul a fost ales la intamplare deoarece inainte de am intrat am citit un subiect unde s-a discutat daca poporul evreu a fost ales de Dumnezeu sau de evrei insusi.
Asa. Dumnezeu a ales poporul evreu ca Poporul ( Lui ) Ales. Asta este scris clar in VT. Numai sa sti si tu ca in folclorul Poporului Ales ,evreii se plang ca faptul ista ne-a adus in istorie numai necazuri si moarte.Cel putin pana in zilele actuale. Poate ca in vitor i-si va aminti Dumnezeu ca suntem cei Alesi.
Astea sunt fapte care nu sunt nevoite de talmacire.Asa a grait Dumnezeu dupa VT.
Am mare frica pentru starea crestinilor daca vor fi judecati dupa Cele 10 Porunci deoarece ei nu implinesc doua porunci din cele date de Dumnezeu. Prima este pazirea ziuei de Sambata ca zi sfanta dedicata odihnei si rugaciunii. A doua este ca sa nu iti faci statui si picturi si sa te rogi la ele.
Stiu care este raspunsul crestinilor ca mai tarziu,s`au facut schimbari in spiritul crestinesc.
La evrei, asa ceva este imposibil ca este absolut oprit a schimba, a omite sau a adouga nici macar o litera la textele VT cat o fi ele de stravechi si nu la moda. Pana azi sunt cateva fraze in VT care nu se inteleg.Crestinii s`au grabit sa le traduca cum au crezut. Evreii continua sa le transcrie pana azi in speranta ca o data se va gasi o persoana care sa deslege misterul.Deocamdata continuam sa scrim acele fraze "astupate" cum le chemam.
Poate te vei mira dar nu m`am jignit de loc ca m`ai chemat "evreule". Cu toate ca nu sunt religios, sunt mandru a apartine acestui popor care a invins in lungul istoriei asa de mult rau.
Popoare mult mai mari ca noi au disparut fara urma si noi, ca acea pasare din basme care nu poate fi omorata,continuam sa enervam pe cei care nu ne iubesc.