Subiect: despre nazisti
View Single Post
Vechi 08.09.2009, 23:57:31
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Eu personal (si cu siguranta si alti romani) m'am (ne-am) saturat de lectii de istorie (asa zic ei) despre neamul nostru!
E prea putin important daca accepti istoria asa cum a fost ea sau nu.

Daca vrei sa argumentezi, argumenteaza. Ca parintele Atanasie a zis "mars", e, din nou, irelevant. Mi se pare mai mare lipsa de respect fata de tara ta si mai ales fata de tine insuti sa te imbeti cu apa rece si sa iti re-inventezi istoria.

Iar romanii au nevoie de lectii legate de propria istorie, pentru ca nu ne-o cunoastem. Si destul de ironic, viziunea pe care multi dintre noi o avem asupra "trecutului glorios" e un rezultat al istoriei predate in scoala in timpul comunismului. Atunci cand se incerca "grefarea" personalitatilor trecutului pste cele ale prezentului, intr-o incercare patetica de a oferi acestora din urma o legitimitate pe care nu au avut-o niciodata.

Asumarea trecutului e esentiala, daca vrem sa ne insanatosim ca natiune si daca vrem sa schimbam mentalitati. Pentru ca daca trebuie schimbat ceva, ei bine, mentalitatea romaneasca in mod clar trebuie schimbata.

Da, in Romania a existat holocaust. E rusinos, dar a existat. E bine de stiut, si e bine de tinut minte. NU e vina mea, si nici a ta. Si, probabil, intr-o oarecare masura, nici a unor oameni care ar fi putut face ceva in legatura cu asta dar nu au facut.

Nu exista vina colectiva, mostenita. In acelasi fel in care eu nu sunt un om mai bun pentru ca Mircea cel Batran a castigat batalia de la Rovine sau Mihai pe aia de la Calugareni. Esti cine esti, si esti responsabil pentru ceea ce faci. Atat. Incearca sa faci cat mai mult bine tie si celor din jurul tau.

In citatul pe care l-ai dat apare "dragostea de tara". Cum iti iubesti tara atunci cand ii masluiesti istoria? Aia e dragoste? Sau e minciuna?

Last edited by konijiro; 09.09.2009 at 00:02:20.
Reply With Quote