Citat:
În prealabil postat de Fani71
Nu exista 'lucruri carnale' despartite de duh. Depinde insa ce duh - de sus sau de jos.
De cand Dumnezeu s-a intrupat, mai ales, a desparti trupul de suflet, si pe Dumnezeu de lucrurile noastre asazis lumesti, este o greseala.
Cum anume le reunim, daca le-am despartit, este o munca de viata.
|
Citește atent, am spus că suntem și trup , nu numai trup, și apoi nu am despărțit trupul de suflet, pentru că oricum nu am "puterea" asta. Trupul este și va fi templul sufletului, dar un trup pătimaș , numai templu nu e, orice dar templu în nici un caz. Iisus, Dumnezeu întrupat , este singurul exemplu concret de trup fără de păcat . Bineânțeles același lucru îl putem spune și despre Fecioara Maria, ce și-a păstrat curăția , tot cu ajutorul Divin. Omul prin voia sa liberă are în stăpânire si trupul și sufletul dat. Plăcerea carnală este pur trupească , un trup ce ignoră și sufletul ce-l găzduiește și puterea Divină. Aici când facem referire la plăcerea carnală, ne referim la plăcerea pătimașă ( îmbuibarea, desfrânarea cu toate capitolele ei ) . Un suflet ce locuiește într un astfel de trup e văduvit de toate cele, neglijat , uitat, un suflet bolnav, ajungându-se până acolo ca cel în cauză să trăiască animalic, doar pentru trup.