Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Citește atent, am spus că suntem și trup , nu numai trup, și apoi nu am despărțit trupul de suflet, pentru că oricum nu am "puterea" asta. Trupul este și va fi templul sufletului, dar un trup pătimaș , numai templu nu e, orice dar templu în nici un caz. Iisus, Dumnezeu întrupat , este singurul exemplu concret de trup fără de păcat . Bineânțeles același lucru îl putem spune și despre Fecioara Maria, ce și-a păstrat curăția , tot cu ajutorul Divin. Omul prin voia sa liberă are în stăpânire si trupul și sufletul dat. Plăcerea carnală este pur trupească , un trup ce ignoră și sufletul ce-l găzduiește și puterea Divină. Aici când facem referire la plăcerea carnală, ne referim la plăcerea pătimașă ( îmbuibarea, desfrânarea cu toate capitolele ei ) . Un suflet ce locuiește într un astfel de trup e văduvit de toate cele, neglijat , uitat, un suflet bolnav, ajungându-se până acolo ca cel în cauză să trăiască animalic, doar pentru trup.
|
Cristi, nu pe tine te-am contrazis, ci pe AntoniO.
Eu ma refeream la trup in general cu tot ce simte, fie patimas fie nu. Dar ceva pur trupesc NU exista, aici te inseli. Atunci cand ne lasam dusi de patimi inseamna ca lasam trupul sa domine SUFLETUL.
Dar poate asta vroiai sa zici si tu, sunt eu prea obosita acum ca sa inteleg bine.