View Single Post
Vechi 09.09.2009, 15:46:15
Adriana Cluj
Guest

Implicit In fiecare clipa!

Dumnezeu face minuni prin Sfintii Sai, dintre care cea dintai este Maica Domnului.
Cred ca se petrec minuni in fiecare, dar nu le vedem noi pe toate ori nu le bagam in seama preocupati de alergarea asta nebuna prin viata, traiul nostru de fiecare zi!
Cu una din minuni am deschis subiectul "Acatiste, paraclise, psalmi-cum se citesc". Cine a pus in calea mea cartea cu acatistele si paraclisele Maicii Domnului, exact atunci cand eu ma intrebam unde sa gasesc ajutor?
Iata:
Nu de multa vreme mi s-a intamplat ceva neplacut......... Mergeam necajita spre casa si in gand ziceam: Doamne, unde sa gasesc ajutor .....aproape ca plangeam pe strada.
La doi pasi in fata mea am vazut o carticica, jos, m-am uitat la ea, am vazut imaginea de pe coperta, o icoana, Maica cu Pruncul Sfant, am mai facut un pas in fata trecand pe langa carticica, apoi m-am intors, am ridicat-o, m-am uitat si am intrebat in jur daca nu a scapat-o cineva pe jos. Nimeni nu zicea nimic. Am luat-o si pe loc mi-am dat seama ca acesta era raspunsul la intrebarea mea:acolo era ajutorul meu, este o carticica cu 2 acatiste si 2 paraclise, dintre care primul era al "Maicii Domnului bucuria celor necajiti"!
Uitasem ca acolo e ajutorul meu, si al nostru al tuturor.
Iar al doilea acatisre ste "Acoperamantul Maicii Domnului".
Eram atat de necajita, incat nici nu am vazut de prima data ce contine carticica, decat primul acatist!
Abia peste cateva zile am vazut si restul!

Alta data:
Tot la un necaz, mare, de sanatate, nu mai stiam unde sa caut ajutor. M-am rugat din toata inima Maicutei Sfinte sa ma ajute, cu cuvinetele mele, uitand de acatiste sau paraclise, dar rugand-o din toata inima.
Si Maica nu apregetat sa ma ajute.
Tocmai lucram ceva cu mana mea, si ma gandeam ca acel ceva se cuvine Maicii drept multumire pentru marele ajutor.
Am mers cu obiectul acela la manastire si l-am dat Maicii Starete spunandu-i pentru cine este.
Maica Stareta, foarte binevoitoare, mi-a dat si dansa un sirag de matanii si o carticica "Viata Sf Ioan Rusul". Ajungand acasa am inceput sa citesc si nu mica mi-a fost uimirea cand am vazut in ce zi se praznuieste acest mare sfant, care nu e trecut in calendarul nostru: ziua mea de nastere!
Atunci am inteles ca in marea Sa bunatate Maica Sfanta mi-a daruit un Sfant sa-l am spre ajutor si indreptare!
Nu doar m-a ajutat la necaz, ci mergand sa-i multumesc am mai primit un dar!
Cine te primeste cu daruri cand, indatoritor, mergi sa-i multumesti?

Slavit sa fie numele Maicii Domnului in veci!
Reply With Quote