Subiect: despre nazisti
View Single Post
Vechi 09.09.2009, 18:44:36
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Djuvara? Ala care afirma ca Negru Voda a fost cuman plus alte pseudo-teorii (romanii erau numiti cumanii negri). Cu siguranta...
De ce pseudo-teorie? Nu ar fi deloc singurul caz in care un stat e fondat de o populatie venita din afara. Nimic rusinos in asta. Bulgarii sunt un caz ca asta, si pana sa ii cucereasca turcii au ajuns sa aiba un stat puternic in Europa de Est.

Da-mi voie sa ma indoiesc de obiectivitatea ta apropo de abordarea istoriei, daca folosesti carti legionare ca sursa de informare. Nu de alta, dar numai echilibrate nu sunt.

Citat:
E foarte la moda nihilismul asta.
Nu e nihilism. E realism in acceptarea adevarului.

Citat:
Si Mihai viteazul era "roman" ca Eugene de Savoy?
Mihai Viteazul a fost un accident, o scurta intrerupere a unei epoci in care stateam aplecati, sa nu ne taie sabia.Nu e regula, ci e exceptia. Ca dovada, vezi cat a durat treaba facuta de el.

Ai exemple de o rezistenta anti - otomana de durata, care sa dureze incepand cu epoca de dupa Stefan pana in 1877, la obtinerea independentei?

Citat:
Si acum poti vedea efectele. Daca ii puneam la punct acu' cateva secole, nu mai exista nici o moschee in Europa. Si nu mai exista pericolul musulman!
Corect. Sunt sigur ca Osama bin laden si toti baietii aia hotarati din Orientul Mijlociu fac ce fac pentru ca "nu i-am pus noi la punct". Si de ce nu am facut-o? Cumva pentru ca nu am putut?

Citat:
Noi n'am ajuns pasalac pentru c'am luptat. Dar daca tu vrei sa vezi situatia "asa", treaba ta.
Repet, arata-mi cand au vrut turcii sa ne cucereasca, dupa 1500, la modul hotarat, si nu au putut ca ne-am luptat noi in mod darz. Turcii au ras ca un tavalug absolut tot ce le-a stat in cale. Serbia, care avea o armata mult mai puternica decat Tarile Romane, a fost rasa. Bulgaria, la fel. Ungaria, care era un semi-imperiu, nu a avut vreo sansa. Austriecii au fost singurii care au tinut piept turcilor, si cu greu, au reusit sa ii impinga in Balcani. In mintea ta armatele Moldovei erau echivalente cu alea Imperiului Austriac?

Citat:
Ce intelegi tu prin "independenta"? Defapt, la ora actuala cine e cu adevarat "independent"? SUA, Romania, UE? Cine?
Statele medievale sa aflau, de cele mai multe ori, in relatii de vasalitate. De-aia nu exista independenta.

Citat:
SUA si UE sunt conduse de loja masonica evreiasca!
Aha...

Citat:
Ai dreptate cu boierii! Dar nu boierii reprezinta poporul roman, la fel cum nu "clasa politica" reprezinta poporul roman!
Am inteles. Deci boierii nu reprezentau poporul roman, dar in schimb, Horea and co. ii reprezentau. De ce sunt reprezentativi numai aia buni, iar aia rai nu?

Citat:
Noi nu stim nimic! Trebuie sa vina UE sa ne zica ce sa facem ca noi nu stim. In viitorul apropriat ne baga cip-uri pentru "siguranta noastra". Sa nu maraim pentru ca noi nu "cunoastem" pericolul.

Hai bre! Ma lasi... iti repet si tie. Chiar ne crezi asa de prosti? Chiar crezi ca ne poti manipula asa de usor?
Nu stiu cu cine crezi tu ca dialoghezi, dar nu am venit aici sa manipulez pe nimeni. Daca asta crezi, poate ar fi bine sa iti re-evaluezi mecanismele prin care percepi lumea din jurul tau.

Aici nu e vorba de UE. UE nu o sa faca nimic din ceea ce ar trebui noi sa facem.

Citat:
Suntem pe pamantul asta de mii de ani. Vechea civilizatie a Europei aici s'a nascut. Primele scrieri din lume tot aici s'au gasit, la Tartaria!
Si cu ce ne ajuta asta acum? Crezi ca daca aici s-au gasit primele scrieri din lume, copiii romani se nasc automat cu un IQ mai mare decat aia germani sau englezi? Ce-ar fi sa gasim motive sa fim mandri pentru ceea ce facem acum, in loc sa ne batem cu pumnul in piept apropo de ce s-a intamplat acum x mii de ani? Si daca nu gasim motive pentru mandrie acum, ce-ar fi sa ne punem pe treaba si sa le cream?

Citat:
Burebista
Si Burebista era roman?

Citat:
Nu, in Romania n'a exista holocaust! Nu trebuie sa ne rusinam, pentru ca noi n'am omorat jidani. Nu suntem criminali!
Am zis eu ceva de tine? E treaba ta daca te identifici cu oameni care au trait acum 50 de ani. Eu nu am o problema ca Romania a luat parte la holocaust, si nu ma simt responsabil pentru holocaustul romanesc.

Citat:
Asta cu holocaustul romanesc e o alta opera a masoneriei!
Dovezi ai? Sau crezi asta pentru ca romanii sunt pur si simplu prea buni pentru a lua parte la holocaust?

Citat:
Dar repet, daca esti o leguma atee, e normal sa nu simti nimic!
te rog sa iti revizuiesti limbajul. Vezi ca zice ceva la regulament legat de jigniri.

Daca nu poti avea un dialog civilizat, bazat pe argumente, te rog sa incheiem discutia aici. Ce "simti" tu cand auzi de Codreanu, Gafencu, etc., nu e argument istoric, si e irelevant pentru discutia pe care o avem acum.

Si nu ai nici un drept sa jignesti pe cineva pentru simplul motiv ca presupui ca nu "simte" ca tine.

Citat:
Fani, de ce zici minciuni?
Fani nu minte. Constiinta nationala in tarile din Europa de Est care erau sub stapanire otomana sau austriaca s-a format dupa revolutia franceza.

Nu s-a referit la ideea de natiune in sensul pe care l-ai gasit tu in DEX sau mai stiu eu unde.
Reply With Quote