Citat:
În prealabil postat de condor
Eu nu le-am desfiintat. Eu le-am luat pe fiecare in parte si le-am explicat de nenumarate ori, cat se poate de amanuntit. Revedeti discutiile incepute de pe la pagina 3 a acestui topic (ma numeam vasinec). Revedeti discutiile de pe topicul "Despre baptisti, pentricolstali, adventisti" (ma numeam mariann).
Nu este nevoie sa le repostati (doar daca este vre-un verset pe care nu l-am explicat de cel putin 5 ori).
Cred ca ar fi randul dvs. si al prietenului Ovidiu-s, sa luati in parte fiecare verset postat de mine si sa-l explicati. pana acum nu le-ati explicart niciodata. Doar le-ati desfiintat cu argumente fanteziste, gen: "era vorba doar de moarte spirituala".
Dvs. sunteti sustinatorii filozofiei antice grecesti sau, ca o adaptare moderna, sustinatorii spiritismului. Ati ajuns sa credeti ca Domnul Iisus Hristos a stat de vorba cu fantoma lui Moise, in loc sa credeti ca Domnul poate invia pe oricine si nu sta de vorba cu mortii ci cu vii.
In loc sa credeti in inviere, credeti in "sufletul nemuritor" ("negresit, nu veti muri"- spune diavolul in Facerea 3:4). Iar Domnul spune: "; .(Ioan6:40)
Astep explicatiile dvs. si ale d-lui Ovidiu, la versete postate de mine. Macar o data.
|
Ca le-ai explicat dupa mintea ta si nu dupa invatatura Bisericii, e problema ta si nimeni nu e obligat sa ia drept adevaruri incontestabile ceea ce ai spus tu, ca sa nu mai vorbesc despre faptul ca in toata istoria lumii, toate religiile au crezut in viata sufletului de dupa moarte numai pe voi v-a inselat atat de tare diavolul teolog care tot cu texte din Scriptura a vrut sa-L insele si pe Hristos, incat nici macar aceasta nadejde nu aveti, a vietii sufletului dupa moarte. Va plang .
De unde ai scos ca noi nu am crede in inviere cand noi marturisim la fiecare Sf Liturghie cand spunem Crezul: ,,...
astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa fie. Amin!,,
Chiar versetul postat de tine are doua parti ,,Voia Tatalui Meu este ca oricine vede pe Fiul, si crede in El,
sa aiba viata vesnica,,, e una si alta e
,,si Eu il voi invia in ziua de apoi". Ce viata vesnica mai e aia cand omul moare cu tot cu suflet pentru mii de ani in cazul Apostolilor si crestinilor de acum 2000 de ani, iar sufletul ii dispare dupa cum spuneti ratacitii de voi???!
Plus de asta versetele postate de tine sunt din Vechiul Testament in care nu s-a cristalizat o invatatura temeinica despre viata sufletului dupa moarte dar si sunt versete care arata contrariu a ceea ce crezi tu.
12. Celui ce se teme de Domnul bine îi va fi;
întru cele mai de pe urmă și în ziua sfârșitului său va afla har (Iisus Sirah 1, 12)
28. Că lesne este înaintea Domnului, în ziua sfârșitului, să dea omului după căile lui. (Iisus Sirah 12,28)
16.
Dar Dumnezeu va izbăvi sufletul meu din mâna iadului, când mă va apuca. (Ps. 48,16)
6. Domnul omoară și învie;
El coboară la locuința morților și iarăși scoate.
(I Regi 2,6)
4. Doamne atotțiitorule, Dumnezeul lui Israel,
auzi rugăciunea celor ce au murit ai lui Israel, și a fiilor celor care au păcătuit înaintea Ta, care n-au ascultat glasul Tău, Dumnezeul lor, și s-au lipit de noi relele. (Baruh 3,4)
9.
Iar Iosua, fiul lui Navi, s-a umplut de duhul înțelepciunii, pentru că își pusese Moise mâinile asupra lui, și i s-au supus fiii lui Israel și au făcut așa după cum le poruncise Domnul prin Moise. (Deut,34,9)
Daca in VT duhul intelepciunii se transmitea prin punerea mainilor, pastrandu-se invatatura nealterata, la fel s-a intamplat si in NT, numai voi nu credeti in inselarea voastra.