Subiect: atei
View Single Post
Vechi 09.09.2009, 20:34:35
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Am citit ce ai scris,iar replica mea a venit la faptul ca singurul contraargument de baza pe care l-ati adus,atat tu,cat si Topcat,a fost acela referitor la comunitatea oamenilor de stiinta.
Asta a fost singurul pentru ca e singurul despre care se poate discuta, atunci cand vrei sa etichetezi ceva drept "stiintific".

Citat:
Stiam in linii mari,nu in amanunt,despre metoda stiintifica,dar,pana si ei afirma:
"Oamenii de știință niciodată nu pretind a fi în posesia adevărului absolut. Spre deosebire de o dovadă matematică, o teorie științifică dovedită este întotdeauna susceptibilă de a fi falsificată dacă apar noi dovezi. Chiar și cele mai de bază și fundamentale teorii se pot dovedi a fi imperfecte dacă observațiile noi sunt inconsistente cu cu ele."
Deci,conform chiar si acestei afirmatii nu poti sustine ca descoperirea lui Masaru Emoto este o sarlatanie,dupa cum nu poti spune asta despre homeopatie.
Pasajul ala nu se refera la ce crezi tu ca se refera. Se refera la faptul ca, daca o teorie deja testata si verificata e demolata de noi descoperiri, ea se rescrie sau e invalidata.
In cazul lui Emoto, decoperirea lui nu a fost niciodata validata conform metodei stiintifice, deci nu e stiintifica. La fel si cu homeopatia.

Citat:
Si tot referitor la medicamente (cred ca tu ai adus vorba si despre acest aspect,deci nu imi spune ca nu are legatura) mi se pare de-a dreptul alarmant ca se intentioneaza scoaterea medicinii naturiste in afara legii,pentru a prospera marii producatori de medicamente.
Mie mi se pare foarte ingrijorator faptul ca in Romania oricine poate sa isi ia o diploma de "vraci", care ii confera dreptul de a-si da cu parerea despre diagnosticul unui medic care a studiat medicina ani buni pana sa isi obtina diploma.
Companiile farmaceutice sunt lacome, si e normal, ca doar a vorba de business. Dar o groaza din terapiile "alternative" sunt criminale. Nu sunt documentate, nu sunt verificate. Medicina naturista nu trebuie scoasa in afara legii, ci trebuie drastic reglementata.
Pana una alta, cand iau o aspirina, macar stiu ce iau.

Citat:
adevarat,doar ca subiectul despre care discutam pe acest topic nu poate fi privit doar prin prisma purului rational.
Subiectul despre care discutam eu cu tine, si anume metoda stiintifica, e abordabil rational, nu spiritual. Pentru ca eu asta discutam cu tine, nu altceva.

Nu e nevoie sa iti ceri scuze. No harm done.