View Single Post
Vechi 09.09.2009, 22:04:09
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Chiar și de magazia Mănăstirii Vatoped se leagă o minune a Maicii Domnului. Icoana "Elevoritssa" sau "Izvorâtoarea de ulei", pictată în secolul al XIV-lea, cinstită în mod special în vinerea din Săptămâna Luminată, se află în magazia acestei mănăstiri. În timpul Sfântului Ghenadie, care se ocupa de aprovizionarea mănăstirii, uleiul nu mai era de prisos, fiind obligat să îl folosească doar pentru nevoile bisericii. Bucătarul , nemaiavând cu ce să facă mâncarea, s-a plâns starețului, care i-a poruncit Sfântului Ghenadie să nu se mai îngrijească de lipsa uleiului, căci Maica Domnului nu-i va lăsa și va face milă cu ei. Și așa s-a întâmplat, încât , într-o zi, când a intrat în cămară, a văzut că vasele erau atât de pline încât uleiul curgea pe jos, ajungând până la ușă. Tot de atunci icoana are o mireasmă deosebită.
<< Strigați cu bucurie Doamnei noastre, pururea Fecioare Maria, strigați-i tot pământul. Cântați-i preadulce cântare preaslăvitului ei nume ! Dați slavă laudei ei . Să intrăm în casa închinată mumelui ei, cu ardere de tot din toată inima . Și să înălțăm în fața Sfintei sale Icoane, candelele noastre și rugăciunile. M ă r i r e ție, nădejdea noastră care nu ne faci de rușine ! M ă r i r e ție, Stăpână , mărirea și lauda creștinilor ! Bucura-mă-voi și mă voi veseli de Dumnezeu, Mântuitorul meu, iar pe tine, ajutătoarea mea , te voi mări întru laudă veșnică !
Icoana Maicii Domnului "Pirovolitisa" ( "Împușcata ) este pictată pe peretele de deasupra porții din exteriorul mănăstirii. În anul 1822 câțiva turci au ajuns la poarta mănăstirii. Unul dintre ei a scos pistolul și, plin de încredere, a tras în mâna dreaptă a Preasfintei Fecioare. Imediat a venit și pedeapsa, căci diavolii, luându-l, l-au îndemnat să se spânzure de un măslin din fața mănăstirii. Cea de-a șaptea icoană este "Pantanasa" sau "Atotîmpărăteasa" din secolul al XVII-lea. După spusele bătrânilor din mănăstire, este făcătoare de minuni. A salvat un tânăr care avea o viață necurată, ocupându-se chiar și cu vrăjitoria. Această icoană mai are harul de a vindeca cancerul. Foarte mulți bolnavi s-au vindecat după ce au citit cu credință Paraclisul Maicii Domnului înaintea icoanei.
<< Fericiți cei fără prihană care umblă în Legea Domnului. Fericiți sunt și cei ce umblă pe calea sfintelor fapte bune ale Maicii lui Dumnezeu. Fericiți sunt cei ce pășesc pe urmele smereniei ei ! Fericiți sunt părtașii la bunătatea ei ! Fericiți sunt cei ce iubesc blândețea inimii ei ! Fericiți sunt cei ce îi slujesc cu făgăduințe sfinte ! Fericiți sunt cei ce au o nădejde tare și o bună așteptare ! Fericiți sunt cei pe care Împărăteasa cerului îi va primi în mijlocirea Sa !