View Single Post
Vechi 09.09.2009, 23:03:43
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anna Vezi mesajul
Hmmm, windorin, cum il facem pe Antonio sa inteleaga ce ai vrut sa spui? Sau nu putem face asta? Numai Dumnezeu poate? Chiar as vrea sa stiu ce sa facem intr-o situatie de asta, cand un crestin nu intelege anumite sensuri...
Nu trebuie sa cautam a convinge pe oameni. Hristos a zis scurt: "Mergand, invatati toate neamurile sa pazeasca toate cate v'am poruncit voua. Cine va crede si se va boteza, se va mantui, iar cine nu va crede, se va osandi." (Matei 28,19-20) Parca acesta e mesajul si trimiterea. Deci nu a insistat sa convingem. Noi nu avem decat datoria de a spune. Restul tine de inima ascultatorului si de voia lui Dumnezeu.

Sfantul Siluan Athonitul spune: "Cand cineva ma intreba un lucru, ii raspundeam simplu, asa cum imi dadea in minte Domnul. Daca vedeam ca acela nu intelege, ma retrageam, caci vedeam ca acela nu are mintea pregatita sa primeasca cele spuse in grai simplu, ca nu poate primi raspunsul meu." Ceva de genul asta. Nu este citat ad literam.

Multi cauta raspunsuri grele, filosofice, le place sa descoasa si sa frece un lucru pe zece parti. Cat de mult au de pierdut aceia, nadajduim insa ca in cele din urma sa ajunga sa vada drept lucrurile. Eu insumi ma lupt cu mine sa nu descos orice lucru in patru.

Reply With Quote