Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009
Crestineste : dintre mama si fat primeaza fatul (viata neucisa !),cind sunt semne indubitabile de moarte a sarcinii atunci primeaza mama !
|
Nu vreau sa intru in polemica cu tine, dat fiind ca stiu ca stii sa dai peste nas celor care nu gandesc ca tine. Dar cum anume, crestineste vorbind, masori valoarea unei vieti fata de cealalta (viata fatului e mai valoroasa decat cea a mamei)???? Din cate stiu orice viata, ca si creatie a lui Dumnezeu are aceeasi valoare? Nu mai vreau acum sa intru in detaliile pentru care din punct de vedere social, familial, crestinesc, viata unei femei primeaza, chiar in fata unui prunc nenascut. Apoi -- poate nu am dreptate: dar cand stii ca esti pe moarte, stii ca se poate face ceva, medical vorbind, ca sa nu mori, dar tu refuzi, nu se cheama sinucidere? Eu una nu as vrea sa am asupra mea pacatul sinuciderii, chiar cu pretul pacatului unui avort. Fiindca de avort te poti pocai, dar de sinucidere niciodata.
Cat despre partea a doua a afirmatiei tale: ai scris o chestie absolut banala. Cine primeaza -- un cadavru sau un corp viu? Duh.