Subiect: despre nazisti
View Single Post
Vechi 10.09.2009, 00:37:00
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Prima data zici asta:

Pur si simplu nu dadeau dovada de a fii romani! Nu ma repet!

Dupa care zici asta:

Prin romanii care au crezut in Hristos si in Neam, noi am reusit sa pastram romanismul nostru.

Esenta neamului nostru ei sunt.

Si la urma asta:

Bravo! Scoate totul din context, fa harcea-parcea si serveste aici.

Ma acuzi ca am scos cuvinte din context, in timp ce tu alegi sa excluzi intregi paturi sociale din contextul "istoriei" pe care tu o intelegi ca fiind istoria romanilor. Practic, ai ales sa ignori orice participare istorica a unor oameni care, intamplator, au actionat in mod negativ sau au avut o influenta negativa asupra celor din jurul tau. Pai nu ma mir ca ai ajuns la concluzia ca suntem cea mai tare natie de pe pe pamant. Ce e infricosator e ca tu chiar crezi ca ai dreptate. Bazandu-te (in mare parte) pe imaginatia proprie.
Eu pur si simplu nu vad nici o contrazicere.

Am afirmat, si afirm din nou ca acei tradatori nu s'au comportat ca niste romani. Au avut alte interese, in nici un caz cele romanesti!

Unde am ignorat eu participarea istorica? ... Sursa te rog, vazand ca'ti place asa de mult s'o ceri!

Atata timp cat ii numesc tradatori si carpe, tu ce intelegi? Ca eu nu'i iau in calcul!
Bravo mah... si te suparai cand ziceam de lugumele atee!

Ei au jucat un rol negativ in istoria poporului nostru. Acesti tradatori in nici un caz nu ne reprezinta pe noi. La fel cum curvele si hotii nu ne reprezinta. Nu ei sunt esenta romanismului. Sunt doar gunoaiele poporului nostru.

Si repet (pentru a cata oara?) ca romanismul, datorita eroilor a supravietuit! Cand zic acest lucru, nu inseamna ca incerc sa ingrop tradarile boierilor! Parca's la gradinita...

Citat:
Stii ce faci acum? Hai sa iti dau un exemplu, pur ipotetic, si impins un pic la extrem, dar vreau sa ma asigur ca sunt inteles:

- Calatoresti intr-o tara straina, si din prima zi, ti se fura pasaportul, banii si valiza. Cand fugi dupa hoti, da o masina peste tine, condusa de un tip pe care, inainte sa te loveasca, apuci sa il vezi, si iti e evident ca te-a lovit intentionat, si s-a mai si bucurat pe tema asta. Ajungi in spital, unde doctorii nu dau doi bani pe tine. E 4 dimineata, si iti e sete de nu mai poti, si o asistenta ceva mai draguta decat media nationala vine si iti da apa.
Doua luni mai tarziu, esti in tara. Aplicand selectia observationala, alegi sa iti amintesti doar de asistenta, asa ca de fiecare data cand esti intrebat de impresia ta legata de oamenii din tara respectiva, vei spune ca sunt exceptionali, si ca le pasa foarte mult de cei din jur. Si o vei da de exemplu de fiecare data pe respectiva asisitenta, evitand sa mentionezi hotii, soferul ucigas sau medicii.
Pastrand proportiile, cam asa suna interpretarea ta apropo de istoria romanilor. Ce a fost bun, a fost roman. Ce nu a fost bun, a fost accident/ungur/mason/evreu/roman neadevarat. A, da, am uitat: sau ateu.
Asa si?

Hai sa'ti zic si eu o povestioara:

O parte din compatriotii mei din Italia zilnic se ocupa cu vanzarea drogurilor, sunt proxeneti, camatari, etc! Cica, au pasaport de roman, poate sunt si albi, ochii albastri, parul blond, dar cu siguranta nu se comporta ca niste ROMANI ADEVARATI!

La fel cum un sot care are amanta, nu mai este un sot cinstit!

Citat:
Tu chiar crezi ca romanii de la 1200 aveau idee ca fac parte dintr-un NEAM? Si daca simteau asta, cum se face ca Tara Romaneasca e fondata abia pe la sfarsitul sec 13, sau inceput de sec.14? Daca aveam asa o coeziune nationala extraordinara, si eram exceptionali din punctul asta de vedere, cum de bulgarii si sarbii aveau deja state care se ajungeau la 3 mari, cand noi abia fondam Tara Romaneasca?
Normal ca aveau o constiinta. Doar nu erau "legume". La fel cum si dacii au avut.

Poate ca n'am putut? Poate ca eram mai slabi decat "invadatorii" din punct de vedere militar?

Si alta chestie: eu traiesc in Italia. Aici suntem mai mult de un milion. Si toti avem o constiinta nationala. Si totusi, n'avem STAT NATIONAL IN ITALIA!

Bulgarii si sarbii erau superiori pe plan militar. La fel cum si ungurii au castigat impotriva lui Gelu!

Citat:
Nu, nu ne putem intelege, si iti zic de ce. Eu am inceput aceasta discutie, crezand, in naivitatea mea, ca vrei sa discuti bazat pe fapte, surse si in general chestii care tin de stiinta numita istorie. Daca vii aici si te astepti sa ofer empatie sentimentelor si perceptiei tale asupra istoriei, ambele exacerbate, imi pare rau, nu pot.
Fratele meu, da sursele! Tot imi trantesti acolo niste cuvinte despre turci, boieri si sarbi dar surse... zero! Daca tot ceri surse, ia da-mi surse! Astept!

ESTI ATEU? Astept...

Citat:
Deocamdata nu stiu ce sunt, asa ca agnostic ar fi termenul cel mai apropiat. Nu vad de ce ar fi relevant. Istoria e adevarata sau nu, indiferent de religia celor care o discuta. La fel cum 1+1=2, si la mine, si la tine. Daca vrei sa dezaprobi ceva din ce am zis eu, o faci pe baza de argumente rationale, o faci pe baza de argumente ancorate in surse de informatii, nu simtaminte, stari sau mai stiu eu ce.
Nu stii ce esti! Pai spune fratele meu asa!
Este relevant! Pentru ca ateii sunt prea egoisti. Ei nu si-ar da viata pentru propria tara, doar au o singura viata de trait! Nu au acel idealul de martiraj! Si nu au idealuri in general! Si la greu, te lasa, pentru ca tot o viata au si pe aia tre' s'o traiasca!

De asta nu suport eu ateismul! Pentru ca face din om un animal fricos si egoist!

Citat:
Am dezvoltat suficient, numai ca nu ai inteles. Ma refeream la faptul ca prezinti chestii izvorate din planul emotional ca fapte.
Cum am zis si mai sus, DA SURSELE! Da citate, sa vad si eu!

Citat:
Da, e OK ca tu crezi asta, numai ca abordarea asta functioneaza pe religie, nu si pe stiinte. Stiintele au nevoie de niste chestii nasoale, numite dovezi. Iar dovezile au nevoie de o chestie si mai nasoala, si anume verificarea lor din mai multe surse. Altfel nu sunt dovezi, ci sunt afirmatii.
Mdea... chestii nasoale cica zici! Si evolutionismul e o chestie foarte "normala" si verificata cu "dovezi"! Eu ma trag din maimuta... defapt nu! Ma trag din niste ... bacterii! Totul e cazual!

Exista stiinta, care de exemplu explica un anumit fenomen si exista stiinta care incearca sa se suprapuna peste Dumnezeu! Exemple? Evolutionismul! Cica e ... stiinta!

La fel ca Dumnezeu, putem si noi sa facem anumite lucruri (cica inventam?) dar numai cu creieru' nostru nu ajungem nicaieri. Dumnezeu este totul, de la el totul a inceput!

Citat:
Daca asta ai inteles din evolutionism, inseamna ca nu ai inteles mai nimic.
Asta zice evolutionismul! Ma trag din niste bacterii! ... Blasfemie!

Citat:
Da, inteleg perfect ce vrei sa spui. La fel de bine cum inteleg ca nu ai idee ce e aia istorie, si nu ai idee la ce trebuie sa te raportezi cand vorbesti despre istorie.
Bine ca ai tu "sursa"...

Citat:
Da, dar vezi tu, ca astia care se intreaba inventeaza chestii nasoale gen tren, automobil si internet. Aia care nu se intreaba si le stiu pe toate sunt utili lor insisi. Si cam atat. Esti crestin, zici. Ei bine, dzeu ti-a dat creier si gandire critica. E risipa sa nu le folosesti.
Mai citeste ce am zis despre stiinta. Datorita lui Dumnezeu, omul a reusit sa faca chestii ca trenul, automobilul, etc. Dar cine a zis ca sunt nasoale? ... De ce manipulezi? :)

Sunt ortodox! Da, am de la Dumnezeu gandire critica dar nu ma comport ca ateii si agnosticii, criticand sursa Divina a intregului univers!

Ei, defapt ce fac? Zic ca Dumnezeu nu exista! Asta e un lucru diavolesc!
Cum sa neg eu pe mama sau pe tata? Cum sa afirm ca m'a adus barza?

Ca defapt asta fac ateii. Vezi domne' ca Dumnezeu nu exista, noi suntem doar niste animale si minciuni peste minciuni!

Citat:
Mai da, m-am bucurat, dar iata, meciul e gata, si e 1-1. Al naibii, sa fi fost Sapunaru de vina? Nu stiu ce zici tu, dar mie nu mi-a parut a arata a roman adevarat de cand l-am vazut prima data
Am facut un egal. Insa, cine stie, speranta moare ultima. Bravo tricolorilor pentru joc!
Sau tu esti cu nationala numa' cand castiga? ...

Fratele meu, asta e primul pas al tau. Nu te intrebi de ce ai ajuns pe un forum ortodox? Chiar crezi ca totul e cazual?
Pac pac, 2 proteine acolo, niste bacterii si puf au iesit pestii, reptilele, pasarile, etc! Si dupa... pe final omul!

Dumnezeu ne asteapta! Dar daca noi continuam sa'l respingem, sa stam cu capu'n nisip la intuneric e grav! Poti muri acum, si sufletul tau s'a pierdut pe veci!

Doamne ajuta!

Last edited by Antoni0; 10.09.2009 at 00:47:38.
Reply With Quote