Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009
O mica greseala este totusi : ovulatia nu este simultana cu menstra ci la 1/2 jumatatea ciclului ovulatoriu (menstrual). Desi ai facut aceasta mica greseala de exprimare calculul de vechime al unei sarcinii l-ai facut corect.
|
Vaaaai, am tot recitit mesajul meu si nu m-am prins cum de se intelege ca ovulatia ar fi in acelasi timp cu menstra. Cunoasterea fertilitataii cam pot sa-i zic ca este meseria mea, ar fi rusinos petru mine sa scriu pe un forum public o astfel de ineptie, la fel cum ar fi rusinos sa nu fiu in stare sa scriu inteligibil pentru oricine,referitor la acest subiect.
Aici sa fie buba?
Citat:
În prealabil postat de cristina2012
Daca stim fara dubiu ca perioada de ovulatie a fost cu 7 saptamani inainte (=sarcina de 9 saptamani pentru ca se calculeaza sarcina de la data ultimei menstruatii), si la dopler si ecograf nu exista batai cardiace, iar ecograful arata o sarcina cu varsta mai mica, nu mai avem de asteptat nici o singura zi.
|
Cand m-am referit la cunoasterea fertiltataii, nu ma refeream strict la notarea in calendar a zilelor cand vine ciclul. Ma refeream, la ceva mult mai serios si mai sanatos, adica urmarirea glerei cervicale, a colului, a temperaturii, durerilor de ovulatie, constricitei mamare, in fine, tot ceea ce poate o femeie observa care sa o ajute sa identifice cat mai corect perioada ovulatiei (cu o marja de eroare de cateva zile) si instalarea sarcinii (platoul inalt de temperatura continuu). Altfel stim ca pot aparea surprize, gen ovulatie amanata din diverse cauze sau platou inalt de temperatura cazut si aparitia unei noi perioade ovulatorii, sau intrarea intr-un nou ciclu fara aparitia sangerarii menstruale, toate acestea ducand, in cazul aparitiei sarcinii la prezenta unei sarcini uneori mult mai mici decat se considera conforma calcului uzual dupa data ultimei menstrautii.