Citat:
În prealabil postat de hmiron
Se poate, pentru ca abia mai tarziu in sarcina se dezvolta inima fatului intr-atat de mult incat sa-i ofere un sistem circulator autonom, independent de cel al mamei. Tu crezi ca avem inima imediat din momentul conceptiei? :))
|
De ce ma luati peste picior? Chiar asa proasta am reusit sa va par? Am spus clar ca ma intereseaza sa stiu nu sa ma contrazic.
Nu am cum sa cred ca avem inima inca din momentul conceptiei. Avem inima din a 3-a saptmana de viata.
"La sfarsitul saptamanii a 3-a de la conceptie inima primitiva incepe sa bata, chiar in lipsa celulelor contractile specializate. Bataile ritmice pun in miscare lichidul din vasele sanguine. Inca de la inceput inima copilului este autonoma de cea a mamei, ea bate cu frecventa ei proprie". Stiu ca este nevoie de inima si sistemul de vase sanguine pentru a se asigura necesarul de hrana al copilului inca din primele saptamani cand cresterea are ritmul cel mai alert. Mai stiu ca pana in momentul nasterii circulatia fatului este in legatura cu cea a mamei, in sensul ca fatul este hranit si oxigenat prin intermediul placentei. Abia in momentul primului strigat urmat de umplerea plamanilor cu aer se stabileste circulatia adevarata.
Ma interesa cand este acest moment indicat prin "mai tarziu in sarcina". Ma intereseaza sa stiu ce este acest "sistem autonom, independent de cel al mamei". Eu stiu ca in corpul copilului circula doar sangele lui pompat de inima. Vasele de sange ale fatului patrund in lacurile de sange placentare si acolo se face schimbul de substante si gaze fara ca sangele fatului sa se amestece cu cel al mamei.
V-as fi recunoascatoare daca aveti bunatatea sa ma lamuriti. Pana in momentul de fata, ceea ce stiu eu nu ma ajuta sa inteleg ceea ce spuneti dvs.