Subiect: despre nazisti
View Single Post
Vechi 10.09.2009, 23:30:26
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Este ultimul reply pe care il dau. Nu te intereseaza un dialog, asa ca si eu mi-am pierdut interesul. Mai mult, pentru ca vad ca ai dat navala pe alte thread-uri unde ai aceleasi violari ale logicii on display, voi incerca sa nu iti raspund nici acolo.
Ti-ai pierdut interesul? Saracu' de tine...

A spune adevarul este un act revolutionar in zilele noastre...

A spune adevarul este un act revolutionarMai mult, sper din toata inima sa fii un caz izolat, si mai sper sa nu fie multi pe acest forum care iti impartasesc lipsa flagranta de logica, si presupun eu, de abilitate de a intelege lumea ce te inconjoara. Toate astea dublate de ura fata de tot ce nu e ca tine. [/quote]

Kenjiro a trecut la versiunea 2.0; kenjiro 1.0 adica manipulare. Acum e kenjiro psihologu! Bravo fratele meu!

Citat:
Care, din intamplare, sunt romani. Ceea ce propui tu este ca si cum eu as merge in America, as ignora pe hispanicii sau negrii, si m-as intoarce acasa si as spune ca America e populata exclusiv de albi.
Am spus eu ca nu sunt cetateni romani? ... Mai citeste ce am scris ca nu intelegi!

Citat:
Nu se aplica, pentru ca natiunea, in acceptiunea ta, e formata doar din "cei alesi" de tine. Restul sunt gunoaie, si nu merita mentionate. Dava nu merita mentionate, evident, nu au nici un rol.
Ba merita mentionate, pentru a putea invata din greseli!

Citat:
Ba da, este doctor. Comunitatea medicala decide daca e doctor sau nu, nu tu si prejudecatile tale.
Psihologu'...

Citat:
Ai zis ca nu exista, ca romani. Deci, in ceea ce priveste subiectul discutiei noastre, nu exista.
Exista ... ca romani, ca cetateni romani!

Citat:
Mi-ai tot cerut surse. Citeste Lucian Boia, "Mit si istorie in constiinta romaneasca". Daca nu stii cine e Boia, vezi aici:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Lucian_Boia

Ca sumar, e cel mai cunoscut istoric roman in afara Romaniei.

Si vorbim dupa aia de Mihai Viteazul.
Bine! Si tu citeste Dacia Preistorica de Nicolae Densusianu!

Citat:
Nu ai zis, dar se deduce din ceea ce ai zis. Prin chestia aia numita logica, care tie iti tot scapa. Daca:
1. Toate natiunile din Balcani pe care turcii au vrut sa le cucereasaca au fost cucerite de turci, dar
2. tarile romane, desi dorite cu ardoare de turci, nu au fost cucerite

Rezulta ca am fost superiori natiunilor din jurul nostru, pentru ca ei au fost cuceriti, iar noi nu.

Sa zici ca nu exista termenul de "superior", e stupid. Exista oameni superiori tie sau mie, intelectual sau fizic. Sau crezi ca suntem toti egali?
Am reusit, cu ajutorul lui Dumnezeu sa nu devenim pasalac. Asta dorita voievozilor nostri si soldatilor care au luptat eroic.

In fata lui Dumnezeu toti suntem egali. Acolo bateam eu cu superioritatea!

Citat:
Nu, dupa logica mea, am fi fost un accident in zona asta de Europa, daca nu se intampla asa. Si nu numai in zona asta de Europa.
Logica asta a ta, manipuleaza istoria noastra cu teorii ieftine!

Citat:
Pai stai putin. Sustii ca eram o "natiune" inca din negura timpului. Retragerea aureliana a avut loc in 271. Pana in 896, anul infiintarii Ungariei, am avut o groaza de timp sa o punem de un stat, si dupa aia de o armata care sa faca fata si ungurilor, si turcilor. Repet, am avut avans in fata lor de cateva sute de ani. De ce nu am facut-o? De ce au intrat ungurii in Transilvania ca la plimbare, la 700 de ani dupa retragerea aureliana? De ce, in 700 de ani, nu am putut forma o armata care sa mature cu unguri pe jos, avand in vedere ca ei avut cam 100 de ani sa formeze armata cu care au cucerit Transilvania? Ce natiune e aia?
Nu am avut puterea militara!

Citat:
Adica au existat unde? In curtile oamenilor? In camarile lor? In suflete? Si cum a existat statul, dar nu s-a materializat? Ce stat e ala? secret? Ascuns? Obscur?
Nu s'a putut pentru ca n'aveam putere militara. Tu chiar esti ... turc!

Citat:
Ti-am zis de Djuvara si Boia. Ambii sunt istorici grei, respectati pe plan european. Pune mana si citeste. Incepe cu Djuvara, "O istorie a romanilor povestita celor tineri".
Bine!

Citat:
Problema ta si a celor ca tine nu e lipsa de surse. Informatia e disponibila in acest moment intr-un mod cum nu a fost disponibila omului vreodata.
E lipsa capacitatii de intelegere, care e orbita de prejudecati. De care, imi pare rau sa spun, la cum scrii si la cum te manifesti, nu cred ca vei scapa vreodata.
Problema a celor ca mine e ca nu ne lasam manipulati de "voi astia obiectivi". Asta e marea problema a voastra.

Citat:
Nu, eu nu sunt sigur. Sunt intr-o continua cautare. Ce pot deduce logic, deduc. Despre ce nu stiu, ma interesez, citesc si judec. Tu esti ala sigur ca exista dzeu, tu esti ala sigur de ce vor si cred ateii (toti, din toata lumea, doar ai prieteni atei), tu esti cel atat de sigur de ce e aia "roman adevarat/gunoi", incat nu ai nevoie de argumente.
Da, Dumnezeu exista!

Si da, din experientele mele cu ateii, ei sunt oameni fara idealuri, pentru ca o viata au.

Citat:
Din nou, avand in vedere ca logica elementara e un mister pentru tine ( si nu pentru ca nu poti, dar nu vrei), nu ma aventurez sa discut evolutia cu tine. Nu de alta, dar am pierdut suficient timp aici, cu tine, pe un subiect mult mai simplu, pe care ai fost incapabil sa ai o discutie echilibrata.
E vina mea c'ai pierdut timpul? ... Dute si vindeti "ouale stricate" in alta parte... Nu mai tine!
Reply With Quote