Subiect: rozariul
View Single Post
Vechi 11.09.2009, 11:41:40
valentin.viliga's Avatar
valentin.viliga valentin.viliga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2008
Locație: arad
Religia: Ortodox
Implicit

[quote=monica.miholca;92324]anul trecut amstat in franta si am gasit l piata de vechituri rozarii foarte frumoase, mai ales din cel mari, de calugari.mi-am cumparat cateva la fel si niste icoane catolice care mi-au placut, mai ales fiind vechi. oare e gresit sa ai in casa obiecte d cult din acestea, catolice?
uneori imi place sa spun rugaciunea rozariului.ce parere aveti? ce loc (are vreun loc) rozariul in credinta ortodoxa?[/QUOT

Nu cred ca ar fi o greseala sa ai in casa obiecte de cult catolice, insa mai normal mi se pare ca in materie de rugaciuni sa folosesti "arsenalul din dotare" adica rugaciunile noastre ortodoxe pentru ca avem si noi atate acatiste si paraclise inchinate Maicii Domnului, incat ar fi pacat sa le dam uitarii doar "pt ca uneori ne place sa zicem rozariul" si apoi nu trebuie neglijat aspectul dogmatic al rugaciunii(iar rozariul contine si el dogma catolica a venerarii Maicii Domnului si nu trebuie sa uitam ca, catolicii cam exagereaza in aceasta privinta) de aceea este bine sa ne vedem de ale noastre si sa folosim ceea ce Biserica Ortodoxa prin tezaurul ei ne ofera