Citat:
În prealabil postat de cristina2012
Pe vremea studentiei mele, ASCOR-ul era numit de ceilalti studenti la teologie RASCOL (aluzie la rascolnicii rusi din care provin lipovenii de la noi). Cam asa vedeau ceilalti studenti la teologie, probabil asemanatori celor descrisi de prietenul tau pe colegii lor credinciosi.
Mi-a fost data si mie sa cunosc un astfel de student, deasemenea sa mi se povesteasca de altii... sunt si d-astia. Nu cred ca domina prin numar, ci prin capacitatea de a-i soca pe ceilati.
Trist!!!! Cumplit de trist!!!! Am scris acestea nu ca sa pun gaz pe foc cum ca astia sunt preotii nostrii. NU!!!! Am scris ca sa va atrag atentia sa va cautati cu mare grija duhovnicii. Exista duhovnici foarte buni, dar pe care trebuie sa-i cautam, la fel cum ne interesam cu grija si cautam un medic bun cand suntem bolnavi si stam cu orele/zilele pe la usa lui sa ne primeasca.
|
Si eu am fost membru ASCOR, insa nu am fost prea implicata...dar totusi cat am putut observa sunt o multime de tineri sociabili, sufletisti, empatici....s-au legat relatii de prietenie foarte stranse, s-au infiripat cupluri foarte reusite si familii de nota 10.Bineinteles ca la fel ca in orice mediu, exista si indivizi= exemple negative....dar optiuni are fiecare cu siguranta.
Ar mai fi un aspect de semnalat...mie imi place sa analizez oamenii in general si am constatat ca este o realitate faptul ca printre membrii ASCOR incearca sa se integreze si indivizi care au probleme de socializare, de integrare in societate in general...oare acesti oameni nu pot arunca etichete dure la adresa majoritatii doar pentru ca se simt marginalizati ( chiar daca din vina lor, dar nu vor sa accepte realitatea)? :D